Bilim İnsanları 240 Milyon Yıllık ‘Ejderha’ Fosili Keşfetti

Bilim İnsanları 240 Milyon Yıllık 'Ejderha' Fosili Keşfetti

Bir grup bilim insanı, yaklaşık 240 milyon yıl önce Geç Triyas döneminde yaşamış olan ve tamamen korunmuş bir su sürüngeninin fosilini keşfetti. Bu olağanüstü bulgu, Çin’in güneyindeki eski bir kireç taşı yatağında ortaya çıkarıldı. Keşfedilen fosil, beş metre uzunluğunda ve uzun bir boyuna sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Bu özelliği nedeniyle bilim insanları tarafından “ejderha” olarak adlandırılan fosilin, 2003 yılında tanımlanan Dinocephalosaurus orientalis türüne ait olduğu anlaşıldı.

Bu fosilin, su altında avlanma avantajı sağlayan uzun, esnek ve bükülebilir bir boyuna sahip olduğu belirlendi. Dr. Nick Fraser, bu türün 32 ayrı omura sahip olduğunu ve bu uzun boynun, sürüngenin kayalıklar arasında avlanmasına yardımcı olduğunu belirtti. Fraser, fosilin anatomisinin benzersiz olduğunu ve bu türün yüzgeç benzeri uzuvlarına dikkat çekerek, bu özelliklerin fosilin bir su sürüngenine ait olduğunu gösterdiğini vurguladı. Ayrıca, fosilin boynunun vücut ve kuyruk bölümünden daha uzun olduğunu ve bu durumun onu “çok garip bir hayvan” yapmış olduğunu ifade etti.

Bu heyecan verici keşif ve araştırma, “Earth and Environmental Science: Transactions of the Royal Society of Edinburgh” dergisinde yayımlandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bilim İnsanları 240 Milyon Yıllık ‘Ejderha’ Fosili Keşfetti