• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Binlerce avukat Çağlayan’da buluştu: Ya hep beraber ya hiç birimiz…

featured

AKP’nin Meclis’e sunduğu, baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirecek kanun teklifine karşı barolar eylemlerine devam ediyor. Avukatlar, İstanbul Barosu’nun çağrısıyla bugün Çağlayan Adliyesinde bir araya geldi ve çoklu baro teklifini protesto etti.

Mitingde konuşma yapan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, kanun teklifine karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, “Biz avukatız, biz biat etmeyiz, eğilmeyiz. Bu bizim demokratik hakkımız. Bu ülkenin avukatları olarak bu teklifin yasaya aykırılığını kanıtlayacağız” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni Meclis Başkanlığı’na sunduklarını açıkladı.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da, “GELMEYE MECBURSUNUZ! Hayatımda ilk kez talimat veriyorum: Yanında bağlı avukat çalıştıran bütün üstadlar, o saatte bağlı çalışan meslektaşlara izin versin” sözleriyle bugün Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirilecek miting için avukatlara çağrıda bulunmuştu.

Çağlayan meydanı barikatlarla kapatıldı
Bugün mitingin düzenleneceği Çağlayan meydanın çevresi barikatlarla kapatıldı. Adliye içine ve çevresine çok sayıda polis konuşlandırıldı.

Durakoğlu: Katılanların politik kimlikleri öne çıkmamalı
Miting öncesi Twitter’dan paylaşım yapan Başkan Durakoğlu, “Bugün yapacağımız toplantının talebi “hukuk devleti”dir. Katılanların politik kimlikleri öne çıkmamalıdır. Tam tersine bütün görüşleri ortaklaştırmak iddiası içinde olmalıyız. Bu nedenle, pankart döviz gibi materyaller taşınmamalıdır.” dedi.

Avukatlar toplanmaya başladı; polis girişlere izin vermiyor
Avukatlar Çağlayan Adliyesi’nin önünde toplanmaya başladı. Polislerin, avukatları alana sokmadığı ancak gazetecilerin meydana girişine izin verdiği belirtildi.

Avukatlar, ‘Savunma susmadı susmayacak’ sloganlarıyla alana giriyor
Avukatlar, ‘Savunma susmadı susmayacak’ ve ‘Feyzioğlu istifa’ ve ‘Barikatı kaldır’ sloganlarıyla alana girmeye başladı.

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu: Sizi parçalayacağız dediler
Duvar’ın aktardığına göre İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, mitinge birçok sendika ve meslek örgütünün de katıldığını söyledi. Durakoğlu, “Bu işin sonu yok. Hep birlikteyiz bugün. Yapmayın, bölmeyin bizi dedik. 80 baro bir araya geldik. Çekin bu teklifi dedik. Gelin konuşalım, bunlar değil sorunlarımız dedik” diye konuştu.

Durakoğlu’nun konuşmaları sık sık, “Feyzioğlu istifa” sloganları attı. Durakoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Bu teklif avukatların sorunlarını içermiyor dedik. Bir virüs süreci yaşadık. Bürolarımızı kapattık. Gelin bunları konuşalım dedik. Dosyalarımızı bize göstermiyorlar. Bizden saklıyorlar. Niye bunun avukatlığını yapıyorsun denilerek sorgulanıyor. Avukatların kimisi açlık grevinde kimisi ölüm grevinde avukatlar. Gelin bunları konuşalım dedik. Hiç konuşulmayanları konuşalım. Sizi parçalayacağız dediler. Adliyelerdeki odalarınızı artıracağız dediler. Her görüşten 80 barodaki arkadaşımız ortak metne imza attı. Bize ‘siz siyaset yapıyorsunuz’ dediler. Biz siyaset yapmadık. Allah aşkına siyasetin suç olduğu bir yer söyler misiniz bana. Hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar. Konuşacağız… ”

“Bu bir FETÖ projesidir”
“Yazın bugünün tarihini. Bu bir FETÖ projesidir. Unutun, terk edin bunu. Sembolik bir yürüş yaptık. Baro balkanları Ankara’ya giremedi. Bağırmak istiyorum: Baro başkanları Ankara’ya giremedi. Bir zulümden, bir polis devletinden söz ediyorum. Kendilerine de seslendik: Biz buradan dönemeyiz. Dönersek meslektaşlarımızın yüzüne bakamayız. 28 saat sonra açmak zorunda kaldılar. Çünkü eğer açılmazsa barikatlar size iki saat süre veriyoruz dedik. Bütün avukatları buraya çağırırız dedik. Bu ülkenin dirence ihtiyacı var. Korku iklimine teslim olmayacağız. Demokrasiye daima inancımız olacak. Bu ülkenim avukatları olarak bu teklifin üniter devlet yapısına aykırı olduğunu kanıtlayacağız.”

“Sonuna kadar mücadele edeceğiz”
“Bu teklif Meclis’e sunuldu. Bilmedikleri bir şey var. Bunların en fecisini darbeciler yaptı. İstanbul Barosu’nun kapısına mühür vurdular. Kapattıklarını zannettiler. Avukatlar kırıp attı o mührü. O dönem baro başkanımız Orhan Apaydın’ı şehit verdik. Baroları sindiririz sandılar. Bambaşka bir şey gelişti. Mücadele kodu gelişti. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yargı bağımsızlığı, toplum için, halk için mücadele edeceğiz.”
açıklamalarında bulundu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Binlerce avukat Çağlayan’da buluştu: Ya hep beraber ya hiç birimiz…