Biontech’ten Kanser Aşısı Açıklaması

featured

Covid-19 aşısını geliştirerek pandemi ile savaşta tarihe geçen BioNTech firması ve o firmanın sahipleri olan bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin yaptıkları basın açıklamasında mRNA bazlı ‘BNT111’ isimli kanser ilacının ilk defa bir hasta üzerinde denediklerini açıkladı.

Alman basınına açıklama yapan Türeci ve Şahin, kanser aşısı üzerinde çalıştırdıklarını açıkladılar.  Faz-2 aşamasında olduklarını belirten Şahin, “Aşılarımızın, tedavi standardına kıyasla hastalar için iyileştirme sağlayıp sağlayamayacağına bakıyoruz”  açıklamasında yaptı.

Türeci ve Şahin 2023 yılında uygulamaya geçeceklerini ifade etti. Türeci

“Yıllar önce kanser tıbbında iyileştirmeye ihtiyaç olduğunu fark ettiğimizde şöyle düşündük: Bağışıklık sistemi kilit rolde, bu nedenle bağışıklık tedavisi geliştirmeliyiz. Bunun anlamı da şu: Bağışıklık sisteminin milyonlarca yıllık evrimi boyunca geliştirdiği mekanizmaları virüslere veya bakterilere karşı mücadelede özellikle kanser tedavisi için kullanmak istiyoruz.”

Aşı teknolojisinin kanserli hücreler ve tümörlere karşı kullanılması için araştırmalar yaptıklarını belirten Türeci, daha önceki bir açıklamasında da “mRNA’ya dayanan farklı kanser aşılarımız var. Birkaç yıl içinde kansere karşı savaşacak aşımızı da insanlara sunmaya hazır olacağız.” ifadesinde bulundu.

Faz-2 deneylerine 120 kişi katıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Biontech’ten Kanser Aşısı Açıklaması