BM Heyeti: Azerbaycan, Ermeni Sivillere Dokunmadı

BM Heyeti: Azerbaycan, Ermeni Sivillere Dokunmadı

Karabağ’da Azerbaycan’ın başlattığı antiterör operasyonunun ardından bölgeye giren Birleşmiş Milletler (BM) heyeti, Ermeni sivillerin maruz kaldığı iddia edilen şiddet olaylarını doğrulayamadı. Heyet, bölgede sivil altyapıların zarar görmediğini de belirtti.

Azerbaycan ordusu, 19 Eylül’de Karabağ’da anayasal düzeni yeniden sağlamak için bir operasyon başlattığını duyurmuştu. Operasyon, yaklaşık 24 saat sürmüş ve Karabağ’daki yasa dışı Ermeni silahlı gruplar teslim olmuştu. Bölgedeki Ermeni yönetimi de kendini feshettiğini açıklamıştı.

Operasyonun sona ermesinin ardından, yaklaşık 30 yıldır bölgeye giremeyen BM, Karabağ’a bir heyet gönderdi. Dün sabah bölgeye ulaşan heyet, Ermeni sivillerin şiddete uğradığına dair bir kanıt bulamadığını bildirdi. Heyet ayrıca, bölgede sivil altyapıların hedef alınmadığını ve hasar görmediğini de gözlemlediğini kaydetti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, operasyon sırasında sivillerin ve altyapının korunduğunu ve yalnızca meşru askeri hedeflerin vurulduğunu söylemişti. Ermenistan ise, Azerbaycan’ı ‘etnik temizlik’ yapmakla suçlamıştı.

Operasyonun ardından bölgeden ayrılan bazı Ermeniler ise, Azerbaycan’ın bir parçası olarak yaşamak istemediklerini ve güvenliklerinden endişe ettiklerini belirtmişti. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da, Karabağ’dan gelecek Ermenileri ağırlamaya hazır olduklarını ifade etmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BM Heyeti: Azerbaycan, Ermeni Sivillere Dokunmadı