Bodrum’da Lüks Siteye 106 Bin Liralık Kum Cezası

Bodrum'da Lüks Siteye 106 Bin Liralık Kum Cezası

Muğla’nın gözde turizm bölgelerinden Bodrum’da, Gölköy Mahallesi’nde bulunan bir lüks villa sitesinin sahile beyaz kum dökmesi büyük tepki çekti. Site yönetimi, çevre kirliliğine neden oldukları gerekçesiyle Kabahatler Kanunu çerçevesinde 106 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, sitenin kumları iki gün içinde kaldırması için kesin talimat verildi.

Olay, dün öğleden sonra site yönetiminin sahile beyaz kum taşımasıyla başladı. Sahilde yapılan incelemelerde, kumun bir bölümünün düzgün bir şekilde sahile yayıldığı, diğer kısmının ise yığın halinde bırakıldığı tespit edildi. Bu durum, çevre sakinleri ve tatilciler arasında rahatsızlık yarattı.

Zabıta ekipleri, şikayet üzerine bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yapılan değerlendirme sonucunda, site yönetimine doğal olmayan malzeme kullanımı ve çevre kirliliği oluşturduğu için Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince en yüksek miktarda ceza uygulandı. Ekipler, kumların kaldırılması için siteye iki gün süre tanıyarak ikaz tutanağı düzenledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bodrum’da Lüks Siteye 106 Bin Liralık Kum Cezası