Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Eşi Gölcük Protestosunda Karşı Karşıya Geldi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Eşi Gölcük Protestosunda Karşı Karşıya Geldi

Bolu’nun Gölcük Tabiat Parkı’nda planlanan bungalov kiralaması, Gölcük Platformu üyelerinin yoğun protestosu sonucu durduruldu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan da protestoya destek verdi.

Bolu’nun gözde doğa alanlarından Gölcük Tabiat Parkı’ndaki bungalov evlerin kiralanma planı, yerel halkın ve çevre aktivistlerinin yoğun tepkileriyle karşılaştı. Gölcük Platformu, bu plana karşı çıkmak amacıyla Bolu Belediyesi önünde bir araya gelerek protesto düzenledi. Protesto, Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan’ın da içinde bulunduğu çeşitli kesimlerden geniş destek gördü. Meral Özcan, etkinlik sırasında “İlle de Bolu, İlle de Gölcük” yazılı bir pankart taşıyarak dikkat çekti.

Protestonun ardından, grup belediye meclis toplantısına geçti. Burada platform üyeleri, ellerinde pankartlarla ve sloganlar atarak, meclis üyelerine seslendi. Gölcük Platformu Sözcüsü Erol Perçin, meclise hitaben yaptığı konuşmada, “Gölcük Platformu olarak bu sürecin hukuken müdahilleri olarak, bu mahkeme süreçlerini en üst mahkemeye taşımaya devam ettik. Hukuk süreçlerini bir şekilde tüketmeye, en üst mahkemelerde yargı nazarında da karşılık beklemeye çalışıyoruz. Bizim derdimiz Bolu’muz, bizim derdimiz memleketimiz. Bizler ülkesini, memleketini karşılıksız olarak, çıkarsız olarak seven insanlarız. Koşulsuz şartsız, amasız, fakatsız, Gölcük ile ilgili bu yapılaşmanın açılması, burada konaklama imkanlarının açılması durumunu komple meclis gündeminden kaldırın. Tamamen bu karardan vazgeçmelisiniz” sözlerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise bungalov kiralamasının, yerel futbol kulübü Boluspor’a finansal destek sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi. Ancak platformun ısrarı ve meclis üyelerinin desteğiyle, bungalovların kiralanması gündem maddesi oy birliğiyle geri çekildi. Toplantı sonrası, Başkan Özcan’ın eşi Meral Özcan’a yönelik yaptığı “Bir taraftan demokrasi açısından mutlu oldum. Yani karı – koca aynı düşünmek zorunda değil. Gerçi ben de seni protesto ediyorum, bu akşam eve geç geleceğim” şeklindeki esprili yorumu, mecliste gülümsemelere sebep oldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Eşi Gölcük Protestosunda Karşı Karşıya Geldi