Boş Ev Vergisi Geliyor

Boş Ev Vergisi Geliyor

Boş ev vergisi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar geldi. Erdoğan, Körfez turu dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlarken, boş ev vergisi getirilmesi için bakanlığın çalıştığını duyurdu. Erdoğan, “Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz. Vatandaşlarımızı açgözlü bir avuç azınlığın kar hırsına kurban edemeyiz.” dedi.

Boş ev vergisi nedir?

Boş ev vergisi, yurt dışında birçok ülkede uygulanan bir vergi türüdür. Bu vergiye göre, en az 6 ay boyunca boş bırakılan ve kimse tarafından kullanılmayan evlerin sahipleri, devlete ekstra vergi ödemek zorundadır. Bu verginin amacı, atıl duran konutların piyasaya kazandırılması ve kira fiyatlarının düşürülmesidir.

Türkiye’de boş ev vergisi nasıl olacak?

Türkiye’de boş ev vergisi getirilmesi henüz kesinleşmiş bir durum değildir. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre, bu konuda bakanlığın bir çalışması bulunmaktadır. Boş ev vergisinin ne zaman, nasıl ve kimlerden alınacağına ilişkin detaylar henüz belli değildir. Ancak Erdoğan, fahiş kira artışlarına ve konut fiyatlarına karşı cezai yaptırımlar uygulanacağını belirtmiştir. Erdoğan, “Vatandaşımızın alım gücünü düşürmemek, enflasyona ezdirmemek için yaptığımız zamlara göz diken ev sahipleri bunun bedelini ödemek zorunda kalacak. Hangi konuda olursa olsun fahiş fiyat artışlarına giden, piyasanın dengesini bozan yaptığı davranışın cezasını çekecektir.” ifadelerini kullanmıştır.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Boş Ev Vergisi Geliyor