”Bozkurt” İşareti İle İgili Diyarbakır Valiliğinden Açıklama Yapıldı

featured

Diyarbakır Bismil’de ücretli öğretmenlik yapan Ö.D’nin sınıfta Türk Bayrağı önünde ‘bozkurt’ yaptığı bir fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşmasının ardından işine son verildiği iddialarına ilişkin Diyarbakır Valiliği’nden açıklama yapıldı.

Açıklamada öğretmenin görevine son verilmediği, paylaşımın ardından aldığı tehditler üzerine görevi bıraktığı bildirildi.

Valilik’ten yapılan açıklama şöyle:

“26.10.2017 tarihli yazılı ve görsel basında yayınlanan ‘Sınıfta bozkurt işareti’ başlıklı haber içeriğinde; ilimiz Bismil ilçesi merkez TOKİ ilköğretim okulunda ücretli sınıf öğretmenliği görevi yapan Ö.D.’nin sınıftaki akıllı tahta önünde bozkurt işareti yaparken çektirdiği fotoğraf nedeni ile işine son verildiği ve hakkında inceleme başlatıldığı iddialarına yer verilmiştir. Yapılan incelemede ücretli öğretmen olarak görev yapan Ö.D.’nin 2017- 2018 eğitim- öğretim yılında Bismil ilçesi TOKİ ilköğretim okulunda ücretli öğretmen olarak görevlendirildiği tespit edilmiştir. Sosyal medya hesabından sınıfta akıllı tahta önünde çektirdiği fotoğraf paylaşımı sonrasında Ö.D. 26.10.2017 tarihi itibari ile okul müdürlüğüne istifasını vermiştir. Ö.D. aynı gün 155 polis ihbar hattını arayarak tehdit edildiğini beyan etmiş ve bu beyanı doğrultusunda kendisinin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında müşteki sıfatı ile ifadesi alınmış ve ifadesinde de kendi isteği ve iradesi ile görevinden ayrıldığını teyit etmiştir. Yayınlanan haber içeriklerinde iddia edildiği gibi; görevine son verildiği ve hakkında inceleme başlatıldığı iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
”Bozkurt” İşareti İle İgili Diyarbakır Valiliğinden Açıklama Yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.