Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’ya Sert Tepki!

featured

Koronavirüs salgınını ciddiye almadığı için sık sık eleştirilen Brezilya Başkanı Jair Bolsonaro’ya sert bir eleştiri de Sao Paulo Valisi Joao Doria’dan geldi. Ülkede can kayıplarının önlemler alınabilseydi engellenebileceğini belirten Doria, Bolsonaro’yu “psikopat bir lider” olarak tanımladı.

ABD’nin ardından dünyada salgından en çok etkilenen ülke olan Brezilya’da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, salgını ciddiye almadığı için sık sık eleştiriliyor.

Bolsonaro’yu en son ve sert bir şekilde eleştiren isim ise, ülkede salgından en çok etkilenen bölge olan Sao Paulo Valisi Joao Doria oldu.

Sao Paulo Valisi Joao Doria, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’yu koronavirüs salgınıyla mücadelesine tepki göstererek, “psikopat bir lider” olarak nitelendirdi.

CNN’e konuşan Doria, “Milyonlarca insanın hazırlıksız ve psikopat bir lidere sahip olduğu için yüksek bir bedel ödediği o trajik anlardan birindeyiz,” dedi.

Doria, Bolsonaro’nun “pozisyonun kendisine verdiği sorumlulukla hareket etmesi” durumunda Brezilya’da koronavirüsten ölümlerin çoğunun önlenebileceğini söyledi.

Bolsonaro’nun “inanılmaz hatalar yaptığını, en büyüğünün ise vatandaşlarını korumaya çalışan valilerle siyasi bir anlaşmazlık yaşanması olduğunu” da sözlerine ekledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’ya Sert Tepki!