• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Bu dernek çalışmalarıyla gönülleri fethediyor

featured

Ramazan ayıyla birlikte yardım derneklerinin gündemdeki yeri ağırlık kazanıyor. İstanbul merkezli Tüm Yardımlaşma Derneği (TÜMYAD) ise bu dernekler arasında çok farklı bir yere sahip. Bu haberimizde TÜMYAD faaliyetlerini ve diğer derneklerden farklarını sizlere anlatmaya çalışacağız…

Tek destekçisi bağışçıları

TÜMYAD’ın tek destek kaynağı ise bağışçıları, dernek gelen bağışlarla faaliyetlerini sürdürüyor. Yapılan faaliyetler sosyal medya hesaplarından özellikle de Twitter’dan paylaşılıyor. Bu paylaşımlar derneğin şeffaflığını gözler önüne sürerken, gönülleri fethetmesinde de önemli bir nokta oluşturuyor.

TÜMYAD’ın hiçbir kurum, siyasi parti ve başka bir dernekle ilişkisi bulunmuyor.

Kimsesizlerin kimsesi

Derneğin faaliyetleri arasında kimsesizlere yapılan yardımlar önemli bir yer tutuyor. Gün içerisinde özellikle gece saatlerinde sokakta yaşamak zorunda olan kimsesizlere yemek dağıtılıyor. Ayrıca kimsesizlere giysi ve ayakkabı yardımı da yapılıyor. Bu faaliyetlerin büyük bir kısmı Twitter’dan da paylaşılıyor.

Dernek son olarak kimsesizler için daire kiralayıp, sokakta yaşamalarına son veriyor. Dairelerin kiralarını ve eşyalarını ise yine bağışçılar karşılıyor.

Faaliyetlerin tamamını gönüllüler yapıyor

Faaliyetlerde çalışanlar ise tamamen gönüllülerden oluşuyor. Gönüllülerin büyük bir kısmını ise üniversite öğrencileri ve ev hanımları oluşturuyor. Kimsesizlere dağıtılan yemek dernek merkezinde gönüller tarafından hazırlanıyor, pişiriliyor ve paketleniyor.

Dernek hakkında

2015 yılında İstanbul Fatih’te kurulan TÜMYAD kendisini “vatansever ve tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyan insanlar tarafından kurulmuş bir “iyilik” derneği” olarak tanıtıyor.

“Türk milletinden gelen Türk milletine gitsin” sloganını şiar edinen TÜMYAD’ın hedefleri ise şöyle:

1. Türk milletinin birliği ve beraberliği için moral olmak.
2. Gelişmiş bir toplum için durmaksızın eğitimi desteklemek.
3. Engelli vatandaşların topluma rehabilite olması sağlamak.
4. Dünyanın çeşitli ülkelerinden mülteci olarak gelmiş Türklere kucak açmak.
5. Türk devletleri arasında STK’lar düzeyinde yardım ve dayanışma sağlamak.
6. Şehit hatıra ve emanetleri ile ilgili bir “Emanet Müzesi” kurarak milli duyguları güçlendirmek.
7. Sokakta yaşayan insanlara günlük bakım ve ihtiyaçlarını giderebilecekleri “Sokak Evi” kurmak.
8. Üniversite çağındaki öğrenciler için tüm illerinde, hiç bir cemaat ve siyasi bağlantısı olmayan “Türk’ün Yurdu” ismiyle öğrenci yurtları kurmak.
9. Sahipsiz canlar için 24 saat ücretsiz hizmet verebilcek gönüllü doktor ve hekimlerin çalıştığı son modern cihazlarla donatılmış, ambulans hizmeti de verebilen “Hayvan Hastanesi” ve “Doğal Yaşam Çiftliği” kurmak.

Tümyad’ın faaliyetlerini https://twitter.com/Tumyad4 twitter hesabından takip edebilirsiniz. Bağışlarınız için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bu dernek çalışmalarıyla gönülleri fethediyor