Bu Görev Bir Aslan İster, Cesur İster

featured

Irak Başbakanı Hayder İbadi’nin bir Türkmen yerine kendi adayını Sanayi Bakanlığına seçmesinin ardından Kerkük Milletvekili ve Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, Tuzhurmatu Milletvekili Niyazi Mimaroğlu Başbakan İbadi’ye tepki göstererek geri adım attırdı.

Irak Başbakanı Hayder İbadi’nin Sanayi Bakanlığına bir Türkmen yerine kendi seçtiği adayı getirmesinin ardından Kerkük Milletvekili Erşat Salihi,Tuzhurmatu milletvekili Niyazi Mimaroğlu Başbakan İbadi’ni üstüne giderek Türkmenler üzerinden baas mensuplarını yeniden hükümet içine sokulmasına asla izin vermeyeceklerini haykırdı.Olayın üzerine İbadi seçtiği bakanı geri çekmek zorunda kaldı.

Irak Başbakanı Hayder El-İbadi bugün Bağdat gerçekleşen parlamento oturumuna katıldı. İbadi İçişleri Bakanlığı ,Savunma Bakanlığı ,Sanayi ve Ticaret Bakanlığına Bakan olacak isimleri parlamantoya oylanması için sundu. Mecliste yapılan oylamada İçişleri Bakanlığına Kasım Aracı,Savunma Bakanlığına İrfan Hayali’nin olması milletvekileri tarafından oybirliğiyle kabul edilmişti. Diğer Ticaret ve Sanayi Bakanlığına Bakan olacak isimler ise milletvekileri tarafından oybirliğiyle reddedildi. Oylama ardından Parlamento Başkanı Selim El-Cuburi oturumu salı gününe erteledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bu Görev Bir Aslan İster, Cesur İster

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.