Bu Köpekbalığı 512 Yaşında Olabilir !

featured

Bilim insanları, Kuzey Buz Denizi sularında yürüttükleri bir çalışma sırasında, Grönland köpek balığı olarak bilinen bir türe ait oldukça yaşlı bir canlı buldular.Eğer iddiaları doğruysa bu şimdiye kadar keşfedilen ve hala hayatta olan en yaşlı omurgalı canlı olabilir.

Kuzey Atlantik ve Arctic denizlerini dolaşan bilim insanları tarafından bulunan köpek balığı, yakklaşık 5,5 metre uzunluğunda. Danimarkalı bilim insanları, Grönland köpek balıklarının her yıl yaklaşık bir santimetre büyüdüğünü söylüyor.

400 yaşında bir başkası geçen sene tespit edilmişti

Grönland köpek balıkları, Kuzey Atlantik ve Kuzey Kutup okyanuslarının soğuk sularında yaşar ve yaşam alanı Grönland çevresindeki denizler de dahil olmak üzere Doğu Kanada’dan Norveç Denizi’ne kadar uzanır. Bu hayvanlar, yaklaşık 2 buçuk kilometre derinlikte hayatlarını sürdürür.Tüm omurgalı türleri arasında en uzun ömre sahip canlılar olarak bilinen Grönland köpek balıkları, diğer balıklarla beslenerek hayatta kalır. 2016 da yılında 400 yaşında bir Grönland köpek balığı bulunmuştu.

Çoğunlukla ufak balıklarla besleniyorlar

Grönland köpekbalıkları avlanırken hiç gözlemlenmedikleri gibi, çoğunlukla ufak balıklarla besleniyorlar. Bu tür kendisine Norveç mutfağında yer buluyor, ancak eti düzgün pişirilmezse zehirliyor.

DNA’ları insan ömrünü uzatmak amacıyla inceleniyor

Norveç’teki akademisyenler, Grönland köpekbalıklarının kemiklerinin ve çeşitli dokularının DNA’larını haritalayarak, insan dahil çeşitli canlı türlerinin daha uzun yaşam beklentisi için çalışma yapacaklarını belirtiyorlar.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bu Köpekbalığı 512 Yaşında Olabilir !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.