• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Bu sefer İran, ABD üssüne saldırdı

featured

Bu sefer İran, ABD üssüne saldırdı. ABD, İran arasındaki gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Geçtiğimiz gün ABD, İran Devrim Muhafızlarına ait üsse hava saldırısı düzenlemiş, 8 Devrim muhafızı ölmüştü.

ABD’nin bu hava saldırısını üstelenmesinin ardından İran, ABD’nin Suriye, Haseke’de bulunan üssüne İnsansız Hava Aracı (İHA) ile saldırı düzenledi. Saldırıda 1 sözleşmeli ABD Personeli ölürken, 5’i asker 6 kişi yaralandı.

New York Times gazetesinin ABD’li yetkililere dayandırdığı, bir Amerikalı sözleşmeli personelin öldüğü İHA saldırısına ilişkin haberinde, ABD’nin Suriye’deki hava savunma radarlarının çalışmadığı ileri sürüldü.

Gazetenin haberinde, radarların çalışmadığının İran ile ilişkili gruplarca bilindiğinden şüphe edildiği belirtildi.

Bu habere ilişkin soruları yanıtlayan Ryder ise saldırının soruşturulduğunu, bu konunun da CENTCOM tarafından incelendiğini söyledi.

Tuğgeneral Ryder, diğer taraftan alanı görecek bir radar gözlem kapasitesinin olduğunu iddia etti.

Bir personelin öldüğü saldırıya ilişkin açıklamada İHA’nın İran’a ait olduğu ifade edildiği ve Devrim Muhafızları Ordusuyla ilişkili hedeflerin vurulduğunu hatırlatan bir gazetecinin “Burada İran’ı bir Amerikan vatandaşının ölümünden sorumlu tutuyor musunuz?” sorusuna ise Ryder, “İran, elbette ki bu grupları destekliyor ve bu nedenle de onların bölgede güvensizlik, istikrarsızlığa yol açmamalarını sağlamakla yükümlüdür.” yanıtını vermekle yetindi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bu sefer İran, ABD üssüne saldırdı