Buffon’un Neo-Nazi Geçmişi! İtalyan Futbolunda İlginç İddia

featured

İtalyan futbolunun efsanesi Gianluigi Buffon’un sözleşmesi, dün uzatıldı. Bu karara sevinen binlerce Juventuslu taraftar olsa da, İtalyan basınında çıkan iddialara göre Buffon’un hatrı sayılır bir “Nazi” geçmişi var.

İddialara göre, 2000 yılında genç bir kaleciyken forma numarası olarak 88’i giymek istiyor. Bu sayı, Alman alfabesinin sekizinci harfi olan “H”ye tekabül ediyor ve iki sekiz yan yana geldiğinde “HH” oluşuyor. Bu harf sıralaması da neo-Naziler tarafından “Heil Hitler” mesajına bir gönderme. Bu nedenle bu istek İtalya’daki Yahudilerden büyük tepki görüyor ve protesto ediliyor. Buffon protestolardan sonra bu iddiaları yalanlasa da daha sonra giydiği formanın üzerinde yer alan, Mussolini’nin “Boi chi molla (Korkaklara Ölüm)” sözünden ötürü olay tekrardan kamuoyuna yansıyor. 2002 Dünya Kupası’na götürdüğü bavulun içerisinde yer alan tek kitabın Nazi Almanyası ile alakalı olması Buffon’un “Nazi” geçmişine dair son noktayı koyuyor.

Buffon’un böylesine bir geçmişe sahip olması İtalya’da kendisine yönelik büyük bir antipati yaratmıyor, tam tersine Juventus’un büyük rakiplerinden biri olan Lazio’nun taraftarları Buffon’a özel bir sevgi besliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Buffon’un Neo-Nazi Geçmişi! İtalyan Futbolunda İlginç İddia