Bülent Cihantimur İfade Vermek için Adliye’de

Bülent Cihantimur İfade Vermek için Adliye'de

İstanbul’un Eyüpsultan bölgesinde, yazar Eylem Tok tarafından ABD’ye götürülen genç bir sürücü tarafından sebep olunan ölümcül trafik kazasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur’un babası, cerrah Op. Dr. Bülent Cihantimur, soruşturmada “şüpheli” olarak ifade vermektedir. Baba Cihantimur, eski eşi ve oğlunun ülkeyi terk etmelerine yardım ettiği iddiasıyla yurt dışına çıkış yasağına tabi tutulmuştu.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, ehliyetsiz sürücü T.C.’nin neden olduğu ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına ilişkin soruşturma devam ediyor. 17 yaşındaki T.C.’nin annesi yazar Eylem Koç tarafından önce Mısır’a, ardından ABD’ye kaçırılması sonrasında soruşturma Türkiye gündemine oturdu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, T.C.’nin babası Op. Dr. Bülent Cihantimur “şüpheli” sıfatıyla ifade vermeye çağrıldı. Cihantimur, eski eşinin ve oğlunun yurt dışına kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla “suçluyu kayırma” suçundan ifade veriyor. Hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan Cihantimur, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek ifade verdi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Bülent Cihantimur’un avukatı, ifade sonrası bir açıklama yapacaklarını belirtti. Soruşturma, genç sürücünün ehliyetsiz araç kullanımı ve ardından yurtdışına kaçırılması olaylarının ardından, kazanın ayrıntılarını ve olayın tüm yönlerini aydınlatmaya çalışıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bülent Cihantimur İfade Vermek için Adliye’de