Burdur’da Bir Bebek Gibi Büyütülen Oğlak

Burdur'da Bir Bebek Gibi Büyütülen Oğlak

Burdur’un Gökçebağ köyünde yaşayan 55 yaşındaki Halil İbrahim Kara ve eşi Şerife Kara’nın hikayesi, hayvan sevgisinin sınırlarını aşarak dikkat çekiyor. Bu çift, annesi tarafından terk edilen küçük bir oğlağı, torunlarının adını vererek evlerine alıp adeta bir bebek gibi bakmaya başladı. Kara ailesi, keçilerinin birinin doğum yapmasına rağmen sütünün gelmemesi üzerine yavru oğlağı ölüme terk etmek istemeyerek bu özel bakım sürecine girdi.

Çift, soğuk kış şartlarından korumak için oğlağı sobanın yanında tutuyor, onun için özel bir yatak hazırlayarak biberonla besliyor. Oğlağın evin içinde rahatça dolaşabilmesi için ona bebek bezi bile takan çift, gece boyunca da onunla aynı odada kalarak ihtiyaçlarıyla ilgileniyor.

Halil İbrahim Kara, geçtiğimiz yıl benzer bir durumda olan fakat kurtarılamayan başka bir oğlak hakkında konuştu. Geçen sene yaşanan bu üzücü olaydan sonra, bu sefer yavru keçiye sahip çıkma kararı aldıklarını belirtti. “Bu sefer bu yavru donmasın, üşümesin diye evimizde bizle birlikte yaşıyor,” dedi Kara.

Kara ailesi, oğlağa her gün düzenli olarak biberonla süt veriyor ve karnı doyduğunda onunla birlikte uyuyorlar. Şerife Kara, oğlağı sevdiklerinde torunlarını seviyormuş gibi hissettiklerini ifade etti. Halil İbrahim Kara ise, “Üç çocuk büyüttük, şimdi buna bakınca evlatlarımızın çocukluk dönemlerini hatırlıyoruz. Gündüzleri iş yerinde oluyorum, akşamları bakıyorum. Oğlağımızla hem vakit geçiriyoruz hem de günün stresini atıyoruz,” diye anlattı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Burdur’da Bir Bebek Gibi Büyütülen Oğlak