Bursa İnegöl’de 700 Bin TL’lik İkinci El Araç Dolandırıcılığı

Bursa İnegöl'de 700 Bin TL'lik İkinci El Araç Dolandırıcılığı

Bursa İnegöl’de, 700 bin TL kapora gönderen bir kişi, gerçeği anlayınca polise başvurduğu akılalmaz bir dolandırıcılık olayı yaşandı. 18 yaşındaki şüpheli S.T., polis operasyonu ile yakalanarak, “Hesabımı başkasına kiraladım” iddiasıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşanan şaşırtıcı bir dolandırıcılık vakası, araba alım satım piyasasındaki tehlikelere dikkat çekiyor. 43 yaşındaki Ö.U.Ö., internet üzerinden 3,5 milyon TL değerinde bir ikinci el otomobil almak istediğinde, kendisini bekleyen tuzaktan habersizdi. Bir ikinci el araç satış sitesi üzerinden iletişime geçtiği satıcı S.T.’ye, otomobili kapora olarak 700 bin TL gönderdi. Ancak bu para transferi, dolandırıcılık olayının başlangıcıydı.

Ö.U.Ö., S.T. adına yapılan havale sonrası, bir süre geçtikten sonra satıcıya ait telefon numarasına ulaşamayınca endişelenmeye başladı. Durumun farkına vararak polise başvuran mağdur, kısa süre içinde dolandırıldığını anladı. Polis ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu kimliği ve adresi tespit edilen şüpheli S.T., Yeniceköy Mahallesi’ndeki evinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Gözaltına alınan 18 yaşındaki S.T.’nin ifadesinde, “Hesabımı hiç tanımadığım birine kiraladım. Benim olayla bir ilgim yok” şeklinde kendini savunduğu öğrenildi. Yapılan işlemlerin ardından, şüpheli S.T., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu vaka, internet üzerinden yapılan yüksek meblağlı alışverişlerin risklerini ve alıcıların dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bursa İnegöl’de 700 Bin TL’lik İkinci El Araç Dolandırıcılığı