• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Bursa Ulucami’nin Kalbindeki ”ÇAKMA BANK” Olayına Muhalefetten Sert Tepki!

featured

Ulucami-Orhangazi Cami arasında bulunan Orhangazi Parkı’ndaki çay ocaklarının askıcı elamanlarının çay-limonata satma yarışından Bursalılar yaka silkti.” haberinin ardından Bursa’da muhalif siyasi partilerin temsilcileri yaşanlarla ilgili düşüncelerini açıkladı.

İYİ Parti ve CHP Belediye Meclis Üyeleri konuyu; Osmangazi ile Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdı. Müstecire ayrı ayrı olmak üzere 2 kez idari para cezası “kabahatler kanunu-görüntü kirliliği” nedeniyle para cezası kesildi. İşletmecinin cezaya itiraz ederek 2 ayrı dilekçe ile yerin bulunduğu alanla ilgili kiralamak için harekete geçtiği öğrenilirken konu ihtisas komisyonu tarafından incelenecek.

Olaya muhalif partililerden de tepkiler gecikmedi. Zafer Parti İl Başkanı Halil İbrahim Aydın; “Tarihi Hanlar ve Ulucami civarında yaşanan bu olaya üzüldük. Tarih nefes almalı diyerek onlarca binayı yıkan belediye orada 3 esnafa hakim olamıyorsa biz daha ne diyelim!” dedi.

DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı; “Milyara varan bütçe ile o bölgede taş üstüne taş koymayan belediye anlayışı Bursa’nın atardamarında yaşanan olaya neden göz yumuyor!” dedi.

Gelişim ve Demokrasi Parti İl Başkanı Zeki Baştürk; “20 yıllık iktidarlarında esnaf barışını sağlayamayan, her kafasına estiği gibi davranan esnafı dizginlemek belediyenin görevi. Yok yapamıyorlarsa bu işi de bize devretsin!” dedi.

Genç Parti İl Başkanı Tuncer Mutlu; “Hergün zam üstüne zam yaparak vatandaşın gırtlağına çöken anlayışla mücadele eden vatandaşımızın rahat soluklanacağı alanda bir iki esnafın yaptığı aymazlığı kabul etmemiz mümkün değildir. Gerekirse alan yeniden pandemi şartlarına göre düzenlensin.” dedi.

Memleket Parti İl Başkanı Güner Aklan; “Büyükşehir’i başkanın yönetmesi gerekirken anlaşılan bu işi rotasından çıkan esnaf üstlenmiş! Bursa’nın tamamında 300’den fazla orta ve büyük ölçekli park var. Parklar son yıllarda kaderine terk edilmiş bir görüntü sergiliyor. Orhangazi Parkı olmak üzere tüm parklar pandemi kurallarına göre yeniden şekillensin!” dedi.

Gelecek Parti İl Başkanı Alparslan Yıldız;” Vatandaşlarımızın ayağı nerede taşa takılırsa biz oradayız. Bu konuda sıkıntı veren bir hadiseye dönüştü. O nedenle birtakım esnafın beynelminel hareketleri sınırlandırılmalı bir disiplin altına alınmalıdır. Pandemi belki 5 sene daha sürecek. O nedenle bu şartlar gözetilerek oturma guruplarının yeniden teşrifi yapılmalı.” dedi.

Saadet Parti İl Başkanı Mehmet Atmaca; “Vatandaşımızın huzuru için biz ateşten gömlek giymeye hazırız. Ama son yaşanan olaylara bakıyoruz. Kim kime dum duma! Belediyelik disiplin ister. Belediyede bir disiplin göremiyoruz. Şartlar tekrar gözden geçirilmelidir.” dedi.

Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan; “İmkanlar dahilinde yapılan her hizmetin vatandaşlarımızın lehine ise her zaman yanında olduk. Ama burada biz birkaç esnafa boyun eyen belediyecilik anlayışı ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Pandemi şartları neyi gerektiriyorsa parklar ona göre tekrar dizayn edilmelidir. esnafların kurallara uyması sağlanmalıdır.” dedi.

Ne Olmuştu?

“Bursa’nın tarihi meydanında askıcı tacizi! Ulucami-Orhangazi Cami arasında bulunan Orhangazi Parkı’ndaki çay ocaklarının askıcı elamanlarının çay-limonata satma yarışından Bursalılar yaka silkti.” haberi Bursa’da büyük bir yankı bulurken, Bursa Vatan Medya Gurubu tarafından yapılan haberden sonra bursaburada24, bursayenises, halkınzabzı, bursa24, bavulhaber ve globalbursa internet sitelerinde de konu gündemde tutulmaya devam etti. Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclisleri’nde Eylül Oturumunda İYİ Parti ve CHP Belediye Meclis üyeleri aracılığıyla konu kamuoyuna da yansıdı ve tartışılmaya başladı. Bursa genelinde 8 ana noktadaki seyyar esnafın taciz ve sataşmaları Meclis Tutanaklarına yansıdı. Tüm bu gelişmelerin sonucunu beklerken birkaç hafta önce yaşanan gelişme siyasi parti temsilcilerini şok etti. Ulucami-Orhan Gazi Parkı geçiş noktasında 5 adet “ÇAKMA” Büyükşehir patentli “BANK” yerleştirildiği ve önlerine aynı renkte taburelerin atıldığı akabinde de çay servislerinin yapıldığı görüldü. Osmangazi ve Büyükşehir Zabıtası’nın bu gelişme üzerine nasıl davranacağı ve “Bankların” kimler tarafından yerleştirildiğinin araştırılıp araştırılamayacağı sorusunun siyasi partilerin il başkanlıkları tarafından sorgulanacağı tahmin ediliyor diye verdiğimiz haber sonrası bazı gelişmeler oldu.

Önce; Osmangazi Belediye Meclis ekim toplantısında görüşülen konu İYİ Parti ve CHP Belediye Meclis Üyeleri tarafından “Bankların Osmangazi Belediyesi tarafından mı konulduğunu” Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a sordukları Dündar’ında alanın yetkili oldukları bir bölge olmadıklarını konuyu araştıracaklarını söylediğini aktarmıştık. Büyükşehir’in ekim toplantısında Bursa’nın 8 ana arteriyle ilgili sorunların araştırılması ve çözüm yolunda adım atılması için kurulan komisyona bank konusunun da sevk edildiği öğrenildi. “Komisyon kasım ayı ortalarında çalışmalara başlayarak 3 hafta içinde sıkıntılı bölgelerde çözüm önerileri getireceği tahmin ediliyor” olayın komisyonlara incelenmek üzere havale edildiği ve takribi 5 haftalık bir süre verildiği öğrenilirken ilginç bir gelişme yaşandığı bilgisine ulaştık. ÇAKMA BANK’ların önündeki taburelerin sahibi olduğu iddia edilen esnafa “görüntü kirliliği-kabahatler kanununa muhalefet” suçundan 638 lira Büyükşehir Zabıtası tarafından ceza kesildiği, esnafında Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığına giderek itiraz dilekçesi yazıldığı öğrenildi. Komisyonun önümüzdeki haftalarda saha çalışmasına başlanılacağı öğrenilirken nasıl bir adım atılacağı merak ediliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bursa Ulucami’nin Kalbindeki ”ÇAKMA BANK” Olayına Muhalefetten Sert Tepki!