Bursa’da Dev Uyuşturucu Operasyonu

Bursa'da Dev Uyuşturucu Operasyonu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada 5 aydır süren takip sonucu bu sabah 5’te 2 bin 500 personelin katılımıyla Bursa’da düzenlenen uyuşturucu operasyonu hakkında bilgi verdi. Bakan Soylu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri satmak suretiyle gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu satıcılarına yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Yaklaşık 7 ay önce başlayan ve 433 şüphelinin gözaltına alınmasıyla devam eden ve bu 433 kişiden elde edilen bilgiler çerçevesinde 130 ayrı kişinin tespit edilmesi suretiyle, uyuşturucuyu satan, gençlerimizi zehirleyen, aile değerlerimizi yok eden bir anlayışla birlikte mücadeleyi esas alan bir operasyon düğmesine nisan ayında basıldı. 5 ayı aşkın bir takip neticesinde bu sabah 5 itibarıyla emniyet, jandarma ve sahil güvenliğin katılımıyla operasyonu başlattık. 2 bin 20 polis, 220 araç, 1 helikopter, 3 İHA ve 16 narkotik köpeğiyle birlikte operasyon sabah itibarıyla başladı. 132 kişi gözaltına alındı. Biraz sonra sorguları yapılacak ve adliyeye teslim edilecek.”

Ayrıca Türkiye’nin her noktasında uyuşturucuyla mücadeleye devam edileceğini belirten Soylu, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacaklarını ve fırsat vermeyeceklerini de ekledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bursa’da Dev Uyuşturucu Operasyonu