Bursa’da Kaynak Kıvılcımı 10 Fabrikayı Yaktı

Bursa’da Kaynak Kıvılcımı 10 Fabrikayı Yaktı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde dün öğleden sonra çıkan yangın, 10 fabrikayı kül etti. Yangının çıkış nedeni, bir orman ürünleri fabrikasında mobilya üretimi sırasında kaynak yapılan bölümden sıçrayan kıvılcımların süngerlere isabet etmesi olarak belirlendi. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, bitişikteki diğer fabrikalara da sıçradı. Yangına müdahale için Bursa başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ayrıca 4 uçak ve 2 helikopter de havadan destek verdi. Yangın, yaklaşık 7 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi. Yangında 13 kişi yaralanırken, 10 fabrikadan 4’ü tamamen yandı.

Yangının boyutları ve zararı sabah saatlerinde daha net ortaya çıktı. Yangının etkili olduğu 110 dönümlük alanın 70 dönümü küle döndü. Fabrikalarda bulunan kimyasal maddelerin patlaması da yangını daha da şiddetlendirdi. Yangının söndürülmesi için gece boyunca soğutma çalışmaları yapıldı. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yangında can kaybının olmadığını ancak büyük bir maddi hasarın meydana geldiğini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İnegöl’de yaşanan yangından etkilenen işletmelerimiz için KOSGEB Acil Destek Kredisi’ni devreye alacağız” dedi. Bakan Kacır, sanayicilere ve çalışanlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bursa’da Kaynak Kıvılcımı 10 Fabrikayı Yaktı