Bursa’da Türk Dünyası Sinema Festivali

featured

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali”, 1-5 Kasım tarihleri arasında 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. İlki İstanbul’da yapılan festivalin ikincisi, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’da 1-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında Azerbaycan’dan 22, Özbekistan’dan 43, Kırgızistan’dan 23, Kazakistan’dan 21, Türkmenistan’dan 5, özerk cumhuriyetlerden ise 17 sinema profesyoneli olmak üzere, toplam 157 sektör temsilcisi Bursa’da olacak. Türkiye sinema sektörünün önemli yapımcı, yönetmen, senarist ve oyuncularından oluşan yaklaşık 200 isim de festivale katılacak. Ayrıca Türk coğrafyasından 34 basın mensubu da 5 gün boyunca etkinliği takip edecek.

Ücretsiz İzlenebilecek

Festival kapsamında organize edilen ‘uzun metrajlı kurmaca film’ yarışmasına 10, ‘belgesel film’ yarışmasına ise 14 olmak üzere toplam 24 film katılıyor. Ödül gecesinde 3 belgesel ödülü, 5 uzun metraj kurmaca ödülü, 8 Türk kültürüne katkı ödülü, 1 TÜRKSOY ödülü olmak üzere toplam 17 ödül sahiplerini bulacak. Yarışmaya katılan filmlerin yanı sıra 28 filmle birlikte toplam 52 film, 5 gün boyunca Atatürk Kongre Kültür Merkezi, Tayyare Kültür Merkezi, Anatolium Alışveriş Merkezi ve Uludağ Üniversitesi’nde Bursalı izleyicilerle ücretsiz olarak buluşturulacak.

Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan Kültür bakanları, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un davetlisi olarak 5 Kasım’da yapılacak olan ödül gecesine katılacak. Ayrıca festivalle eş zamanlı olarak TÜRSOY Kültür Bakanları Daimi Konseyi 39’uncu Dönem Toplantısı da 5 Kasım’da yapılacak.

Festivalin basın toplantısı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz başta olmak üzere çok sayıda kurum ile STK temsilcisinin katılımıyla Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bursa’da Türk Dünyası Sinema Festivali