Büyük Atsız’a saldıran Rıza’nın geçmişinden FETÖ çıktı!

featured

Son günlerde Türkçülüğe ve Türkçülere karşı sistematik saldırılar artarak devam ediyor. Son olarak Rıza Zelyut Yurt gazetesinde Büyük Atsız‘a “Amerikancılık” suçlamasıyla saldırdı. Rıza’nın bu asılsız yazısı büyük tepki topladı. Türkçülerin güçlü kalemlerinden A. Bican Ercilasun Yeniçağ’daki köşesinden isim vermeden bu saldırılara okkalı bir cevap verdi.

Büyük Atsız, Amerikancılık bir kenara dursun yıllar öncesinde Amerikan projesi olan PKK ve FETÖ tehlikesine dikkat çekmiş, sonucunda 68 yaşında cezaevine atılmıştı. Atsız 2 büyük tehlikeyi yıllar öncesinde görmüş ve cezaevinde yatmışken, ona Amerikancı suçlamasıyla saldıran Rıza’nın geçmişinden FETÖ çıktı. İşte detaylar…

Büyük Atsız’a saldıran Rıza’nın geçmişinden FETÖ çıktı

Atsız‘ı Amerikancılıkla suçlayan Rıza‘nın 2011 yılında Güneş gazetesinde yayınlanan yazısında En büyük milliyetçi(!) olarak FETÖ elebaşı Fethullah Gülen‘i görmüştü. Amerikan projesi FETÖ’yü en büyük milliyetçi gören Rıza’nın, Atsız’a Amerikancılık suçlamasıyla saldırmasını elbette doğal karşılıyoruz. Kendisi üzerindeki Amerikancılığı böyle atabileceğini sanıyor. Yazık…

Rıza‘nın yazısındaki FETÖ elebaşına ilişkin övgüler şöyle:

“Bakıldığında Fethullah Gülen’in ve onun topluluğunun (Orası artık bir cemaat olmanın da ötesine geçmiştir) Türk Milleti’nin kimliğinin yaşatılması ve geleceğe aktarılması açısından öneli bir hareketi yıllardır yürüttüklerini görmektesiniz. Bu hareketin başlangıcını uluslararası nitelikte kurulan okullar oluşturmuştur.

“Şimdi Türkçe Olimpiyatları düzenletiyor Sayın Gülen. Bu seneki olimpiyatlar Türkiye’nin birçok şehrinde sergilendi. Bu etkinlikler; anadilimize olan ilgiyi kuvvetlendiriyor.

“Sayın Gülen; Türkçe Olimpiyatları için gönderdiği mesajında demiş ki: ‘Türkçe’yi güzel kullanmamak milli günahtır.’ Sadece bu cümle bile onun gerçek bir milliyetçi olduğunu gösteriyor.

“Artık en basit görgü kurallarını bile dillendiremez hale gelen şu Türkiye’de, Fethullah Gülen’in yürüttüğü Türkçe hamlesi; gerçekten de önemlidir. Bu yüzden de biz onu en büyük milliyetçi ilan ediyoruz. Güneydoğu’da Gülenci kuruluşlara yapılan saldırıların altında bu gerçek yatıyor olmasın?”

Atsız, PKK tehlikesini 20 yıl önce görmüştü

Büyük Atsız, yıllardır ülkemizin en büyük sorununu oluşturan PKK Terörünü 20 yıl öncesinde görmüş ve bir dizi yazı kaleme almıştı. Tehlikeyi uyaran yazıların ardından Atsız, 68 yaşında cezaevine atılmış. Ancak kamuoyundan gelen istek üzerine Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk tarafında affedilmişti. Atsız, “Bağımsız Kürt Devleti” Propagandası başlıklı yazısında PKK’nın temel ideolojisi oluşturan Bağımsız Kürt Devleti tehlikesine şöyle dikkat çekmişti.

“… Bugün Kürtçülük safsatası yine hortlamıştır. Yalnız Millî Güvenlik Kurulu’nun değil, herkesin bildiği gibi Türkiye’de bağımsız Kürdistan kurmak isteyen bir güruh vardır. Bunlardan bir takımı Milli birlik Hükümeti zamanında tutuklanmış, sonra delil yetersizliğinden ve aflardan faydalanarak salıverilmiştir. İçlerinden bir tanesi senatör seçilmiş, fakat Amerika’ya kaçarak kürtçülük yapmaya başlamıştır.”

15 Temmuz’un başarısız olacağını görmüştü

Öngörüleriyle Türkçülerin halen rehberi olan Büyük Atsız, Nurculuk ile ilgili kaleme aldığı yazılarda gelişen tehlikeye de dikkat çekmişti. Atsız’ın Nurculuk hakkındaki yazıları, o dönem kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Atsız, Hürriyet Sarhoşluğu başlıklı yazısında bu öngörüsünü şöyle ifade ediyor.

“… Nurcularla yobazlar beyni donmuş zavallılardır. Onları tank ve topla silâhlandırıp “haydi, Türkiye’yi zaptedin” deseler yine bir şey yapamazlar.”

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyük Atsız’a saldıran Rıza’nın geçmişinden FETÖ çıktı!