Büyük Türkçü Atsız unutulmadı

featured

Türkçü fikriyatın lideri Nihâl Atsız vefatının 44. yıl dönümünde yurd dört bir yanında anılıyor. Anma programlarının başlıca mekânı ise İstanbul Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabri. Bugün sabah saat 9’dan itibaren, 7’den 70’e binlerce Türkçü, Atsız’ın kabrini ziyaret ederek andı.

Yakan Cumalıoğlu konuştu

Grup halinde olan ziyaretler yanında bireysel olarak gelenler dua ederek Atsız’ı andı. Anma programlarından öne çıkan ise 11.00’da başlayan, program idi. Programda Orkun Vakfı Başkanı Yakan Cumalıoğlu ve ardından çeşitli isimler konuşmalar gerçekleştirdi. Cumalıoğlu konuşmasında Türklüğe yapılan saldırılara dikkat çekerek, Atsız hayatta olsaydı bu saldırılara kan damlayan kalemiyle tek başına saldırırdı diyerek Atsız’ın cesaretine değindi. Cumalıoğlu konuşmasının Atsız’ın şu sözleriyle tamamladı:

“Fahişeler vardır, namustan bahseder. Kanaatini ve kalemini satmışlar vardır, vicdandan dem vurur. Vurguncular vardır, ağızlarından fazîlet sözü düşmez. Çifte pasaportlular vardır vatan diye haykırır. Palikaryalar vardır, kahramanlık iddia eder. Bazı iyi niyet sahipleri de bunların hepsine inanır. Gel de bu insanların arasında huzur içinde yaşa.”

Twitter’da Gündemde

Sosyal medya sitesi twitter’da dün akşam saatlerinden itibaren Atsız’ı anan onbinlerce twet atıldı. Atsız, VaktiyleBir AtsızVarmış ve NihalAtsız etiketleri ile gün içerisinde iki kez Türkiye gündemine girdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyük Türkçü Atsız unutulmadı