Büyükelçimizin Makam Aracındaki Bayrağımıza Çirkin Saldırı!

featured

Üsküp Büyükelçimiz Tülin Erkal Kara’nın park halindeki makam aracındaki Bayrağımıza kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı girişiminde bulunuldu.Saldırganlar  aynı zamanda araç şoförüne de saldırdı.

Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Milevksa ile görüşmek üzere Kültür Bakanlığını ziyaret eden  Üsküp Büyükelçimiz Tülin Erkal Kara’nın park halindeki makam aracındaki bayrağımıza  kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı girişiminde bulunuldu.

MAKAM ŞOFÖRÜNE DE SALDIRDI

Makam şoförü Orhan Salih’in engellediği saldırı girişiminin ardından, “Burası Makedonya” diye slogan atan saldırgan olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Saldırganın, makam şoförü Salih’e de fiziksel müdahalede bulunduğu öğrenildi.

Saldırının ülkedeki emniyet yetkililerine de iletildiği ve konuyla ilgili gelişmelerin büyükelçilik tarafından yakından takip edildiği bildirildi.

“İYİ İLİŞKİLERİ ETKİLEMEZ”

Makedon bakan ile Üsküp Türk Çarşısı yakınındaki Kurşunlu Han’ın restorasyon çalışmaları hakkında görüşmek üzere bir araya gelen Erkal Kara, saldırı girişiminin söz konusu görüşme sırasında gerçekleştiğini belirterek, bu ve benzer saldırıların iki ülke arasındaki iyi ilişkileri etkilemeyeceğini söyledi.

Erkal Kara, Türkiye ile Makedonya’nın dost ve kardeş ülkeler olduğunun altını çizerek, “Ülkelerimiz arasında karşılıklı güven ve her alanda iyi ilişkiler mevcuttur.” dedi.

Büyükelçimiz Erkal Kara, saldırı girişiminin münferit bir olay olduğunu ve büyütülmemesi gerektiğini kaydederek, makam şoförü Salih’in de Makedonya kanunları çerçevesinde hakkını arayacağını sözlerine ekledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyükelçimizin Makam Aracındaki Bayrağımıza Çirkin Saldırı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.