Büyükelçi’nin Tablosu Kızı ve Damadı Tarafından Çalındı

Büyükelçi'nin Tablosu Kızı ve Damadı Tarafından Çalındı

Suriye eski Büyükelçisi Mehmet Orhan Aka’nın (92) Cihangir’deki evinde bulunan Burhan Doğançay imzalı yarım milyonluk tablo, kızı Pınar Ç. (42) ve damadı Ersin Ç. (45) tarafından sahtesiyle değiştirilerek çalındı. Hırsızlık olayı, güvenlik kameralarını inceleyen Aka tarafından ortaya çıkarıldı.

Olay, geçtiğimiz ay Beyoğlu Cihangir’de meydana geldi. Suriye eski Büyükelçisi Mehmet Orhan Aka, evindeki Burhan Doğançay’a ait “Mavi Duvar” isimli tablonun sahte olduğunu fark etti. Tablonun değerinin yarım milyon lira olduğunu belirten Aka, güvenlik kameralarını izlediğinde şok oldu. Görüntülerde, tabloyu evine gelen kızı Pınar Ç. ve damadı Ersin Ç.’nin sahtesiyle değiştirerek çaldıkları görüldü.

Bunun üzerine Aka, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurarak kızı ve damadından şikayetçi oldu. Savcılık talimatıyla harekete geçen Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri ve tabloyu aramaya başladı.

Bu sırada Pınar Ç. ve Ersin Ç., çaldıkları tabloyu Cihangir’de bir antikacıya götürdü. Antikacıya, tabloyu babalarının kendilerine verdiğini ve müzayedede satmak istediklerini söylediler. Antikacı da tabloyu kabul ederek sosyal medya hesabından paylaştı.

Büyükelçi'nin Tablosu Kızı ve Damadı Tarafından Çalındı

Ancak antikacının paylaşımını gören Aka’nın avukatı, tablonun çalıntı olduğunu belirterek polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine antikacının dükkanına giden polis ekipleri, tabloyu ele geçirdi. Tablonun satışını yapmak için antikacıya gelen Pınar Ç. de gözaltına alındı.

Emniyete götürülen Pınar Ç., ifadesinde tabloyu babasının kendisine hediye ettiğini ve satmak için antikacıya getirdiğini iddia etti. Ancak polis ekipleri, güvenlik kameraları ve tanık ifadeleriyle yalanladığı Pınar Ç., “hırsızlık” suçundan adliyeye sevk edildi. Savcılıkta da aynı savunmayı yapan Pınar Ç., serbest bırakılırken, firarda olan damadının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Büyükelçi'nin Tablosu Kızı ve Damadı Tarafından Çalındı

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyükelçi’nin Tablosu Kızı ve Damadı Tarafından Çalındı