Çakallı Menemeni Yemek Tarifi

Çakallı Menemeni Yemek Tarifi

Samsun, Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biri. Samsun’un doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri kadar, lezzetli yemekleri de meşhur. Samsun mutfağının en sevilen kahvaltılıklarından biri de çakallı menemeni. Peki çakallı menemeni nedir ve nasıl yapılır? İşte size çakallı menemeni tarifi ve püf noktaları.

Çakallı menemeni, adını Samsun’un Çakallı köyünden alıyor. Bu köyde yetişen domateslerin çok lezzetli olduğu söyleniyor. Çakallı menemeni, domates, biber, yumurta, tereyağı ve kaşar peynirinden oluşuyor. Bu malzemelerin bir araya gelmesiyle ortaya harika bir lezzet çıkıyor. Çakallı menemeni, diğer menemenlerden farklı olarak, domateslerin kabuklarının soyulması, domateslerin tamamen suyunu çekene dek pişirilmesi ve pişirirken ezilmesi, yumurtaların sadece sarısının kullanılması ve bolca kaşar peyniri kullanılması ile yapılıyor. Bu püf noktalarına dikkat ederseniz, çakallı menemeninizi daha lezzetli yapabilirsiniz.

Çakallı menemeni yapmak için öncelikle tereyağını bir tavada eritiyoruz. Sonra ince doğradığımız biberleri ekleyip kavuruyoruz. Ardından kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz. Domatesleri kaşığın tersi ya da bir çatal yardımıyla ezerek pişiriyoruz. Domatesler suyunu çekene dek kavurmaya devam ediyoruz. Sonra içine tuz, karabiber, pul biber, rendelenmiş kaşar peyniri ve çırpılmış yumurta sarılarını ekliyoruz. Kaşar tamamen eriyene dek karıştırıyoruz. Çakallı menemenimiz hazır. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Yanında turşu, ekmek ve çay ile afiyetle yiyoruz.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çakallı Menemeni Yemek Tarifi