Çalgı Çengi filmi nerede çekildi? Çalgı Çengi filmi konusu ve oyuncuları.

featured

Çalgı Çengi filmi bu akşam TV’de yayınlanacak. 18 Şubat 2011 tarihinde vizyona giren Komedi türünde olan Çalgı Çengi nerede çekildi?, Çalgı Çengi oyuncuları kimler, Çalgı Çengi konusu ne? İşte Çalgı Çengi hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Çalgı Çengi filmi oyuncuları

Selçuk Aydemir yönetmenliğinde çekilen Çalgı Çengi filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Murat Cemcir, Ahmet Kural, Hazal Kaya, Erdal Tosun, Bora Akkaş, Şinasi Yurtsever, Aykut Köseler, Tuna Orhan, Cahit Gök, Berfu Öngören, Serap Önder, Arif Erkin, Cüneyt Süleymanoğlu, Ceyhun Güneş, Alper Kadayıfçı…

Çalgı Çengi konusu

Çalgı Çengi konusu Salih ve Gürkan, düğün, kına gecesi gibi organizasyonlarda müzisyenlik yaparak hayatını kazanan Ankaralı iki teyzeoğludur. Gürkan (daha solist ve jön fakat aynı zamanda klarnet icra eden) ve Salih (sesi ve fiziğiyle değil, her parçayı çalabilen piyano-orguyla müzisyenlik peşinde) bir ikili olarak, sıraaltı bir organizatörün kendilerine pasladığı virane işlerle ekmek doğrultmaya çalışmaktadırlar.

Teyzeoğulları, alışık oldukları üzere yine Bağcılar-Güneşli hattında bir yerlerde ve muhtemelen yer altındaki bir düğün salonuna doğru yola çıkarlar. Gittikleri yerde kendilerini karşılayan düğün sahibinin, hazırlanmaları için kendilerini evin kömürlüğüne bırakması, o güne kadar itilip kakılmaya alışmış kardeşler için bile ciddi hayal kırıklığıdır, fakat bu sefer “kulis”te davetsiz misafirleri olacaktır.

Aynı saatlerde, iki maföz tip, yakaladıkları banka güvenlik görevlisini gözden uzak bir yerde sorgulamak üzere bu izbe mahalle köşesinde bulabildikleri en kuytu mekan olan kömürlüğe tıkmışlardır. Güvenlik görevlsinin dengesiz mayfa elemanına diklenmesi sonucu öldürülmesi, kardeşlerin müzisyenlik hayatını kaydırır. Artık cesedi sahiplenmekle, kendi cesetlerini teslim etmek arasında bir seçim yapmak durumundadırlar. Maföz tipler vurdukları adamın cesedini sabaha dek ortadan kaybetmelerini isteyince, teyzeoğulları en akıllıca fikir olarak ancak cesedi sırtlayıp eve götürmeyi bulurlar. Evlerinde bir cesetle ikamete başlayan teyzeoğullarının bu misafirperverliği, cesedin kapalı kaldığı yerde fena halde sıkılması ile kısa sürecektir. 

Çalgı Çengi filmindeki karakterler

Murat Cemcir (Salih)
Ahmet Kural (Gürkan)
Hazal Kaya (Kapıdan Bakan Kız)
Erdal Tosun (Nihat)
Bora Akkaş (Kapıdan Bakan Çocuk)
Şinasi Yurtsever (Nakliyatçı – 1)
Aykut Köseler (Güvenlik Görevlisi)
Tuna Orhan (Mafya)
Cahit Gök (Mafya)
Berfu Öngören (Güvenlik Görevlisinin Karısı)

Çalgı Çengi filmi için sözlükte neler dediler?

Çalgı Çengi hakkında ekşisözlük yazarlarından bazıları şunları söyledi:
bazı filmler vardır ya hani sadece fragmanı kadar güldürür he işte onlardan değilse eğer bu film bomba arkadaş.

Çalgı Çengi filmi nerede çekildi?

18 Şubat 2011 tarihinde vizyona giren Çalgı Çengi filminin nerede çekildiği çok merak ediliyor. Film hakkında detayları sinematurk, beyazperde ve imbd gibi portallardan öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çalgı Çengi filmi nerede çekildi? Çalgı Çengi filmi konusu ve oyuncuları.