Çanakkale’de Eğitime Kar Engeli

Çanakkale'de Eğitime Kar Engeli

Çanakkale’de beklenen olumsuz hava şartları ve buzlanma nedeniyle, il genelinde taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 11 Ocak 2024 Perşembe günü itibarıyla, il genelindeki taşımalı eğitime ara verileceği duyuruldu.

Valilik açıklamasında, il genelindeki köy okullarında da eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği ifade edildi. Bu kararın, öğretmenlerin ve öğrencilerin çoğunluğunun taşıma yoluyla eğitime erişim sağlaması göz önünde bulundurularak alındığı belirtildi.

İlçe Bazında Kararlar Alınacak

Taşımalı eğitim dışındaki diğer eğitim kurumları için ara verilmesi kararının, oluşan şartlara göre ilçe bazında değerlendirileceği ve Kaymakamlıklar tarafından alınacağı kaydedildi. Alınacak kararların en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.

Hamile ve Engelli Personel İçin İdari İzin

Ayrıca, aynı gün için il genelinde hamile personeller ile engelli personellerin 1 gün süreyle idari izinli sayılacakları açıklandı. Bu karar, olumsuz hava şartlarından en az etkilenmeleri amacıyla alındığı vurgulandı.

Bu önlemlerin, öğrencilerin, öğretmenlerin ve eğitim personelinin güvenliği düşünülerek alındığı, hava durumundaki gelişmelere göre yeni bilgilendirmelerin yapılacağı ifade edildi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çanakkale’de Eğitime Kar Engeli