Çanakkale’de Orman Yangını Büyüyor

Çanakkale’de Orman Yangını Büyüyor

Çanakkale’nin merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde dün akşam saatlerinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen orman yangını, Kemel ve Yukarı Okçular köylerindeki yerleşim yerlerine de sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale eden ekipler, alevleri kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yangının çıktığı bölgede incelemelerde bulunan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Kemel köyünde yaşayan vatandaşların can güvenliği için tahliye edildiğini belirtti. Valilikten yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımız, valiliğimizce tahsis edilen tesislerde misafir edileceklerdir” denildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da yangınla ilgili yaptığı açıklamada, “Çanakkale’de tarım arazilerinin olduğu 500 hektarlık bir alanda yangın sürüyor. Şuan da arkadaşlarımız gece görüşlü hava araçlarıyla ve kara araçlarıyla yangına müdahale ediyor” dedi.

Yangın söndürme çalışmalarına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 33 arazöz, 14 su ikmal aracı, 4 dozer, 4 trayler, 7 helikopter, 4 uçak ile destek veriliyor. Ayrıca Balıkesir ve Bursa’dan takviye arazöz ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Çanakkale Belediyesi de yaptığı açıklamada, “Bugün Kızılkeçili Köyümüzden başlayan ve geniş bir bölgeyi etkileyen yangın sebebiyle tüm ekiplerimiz bölgedeki çalışmalara destek vermektedir. Belediyemize ait dozer, greyder, eskavatör, su tankerleri, arazözler ve itfaiye araçları ile yangın mahaline destek verilirken il ve ilçelerin itfaiye ekipleri ve yangına müdahale etmek amacıyla bölgemize gelecek Tekirdağ ve Balıkesir Büyükşehir Belediyelerinin itfaiye ekipleri ile diğer kurumların canla başla mücadele eden tüm personellerine kolaylıklar diliyor, bir an önce sonlanmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çanakkale’de Orman Yangını Büyüyor