Candan Yüceer Kimdir?

Candan Yüceer Kimdir?

Candan Yüceer, doğum tarihi 4 Mayıs 1973 olan Türk siyasetçi ve hekimdir. Ankara’da doğan Yüceer, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Ankara, Samsun, Çerkezköy ve Tekirdağ’da hekim olarak görev yapmıştır.

Yüceer, siyasi kariyerinde önemli roller üstlenmiştir. 24., 25., 26. ve 27. dönemlerde Tekirdağ Milletvekili olarak seçilmiş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyeliği yapmıştır. Ayrıca, CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenmiş ve bu rolü sırasında Türkiye’deki çeşitli cezaevleri, kadın konukevleri ve çocuk sevgi evlerini ziyaret ederek çalışmalarda bulunmuştur. Madde bağımlılığı ile mücadele ve çocuk hakları konusunda da çalışmalar yapmıştır. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği görevlerinde de bulunmuştur.

2023 yılında milletvekilliği seçimlerine katılmayacağını açıklayan Yüceer, 16 Ekim 2023’te Süleymanpaşa ilçesinde merkez ofisini açarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını resmi olarak ilan etmiştir. 10 Ocak 2024’te parti meclisinin onayı ile 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için CHP’nin Tekirdağ Belediye Başkan adayı olmuştur.

Op. Dr. Kamil Yüceer ile evli olan Candan Yüceer, iki çocuk annesidir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Candan Yüceer Kimdir?