Çavuşoğle Ve Barzani Arasındaki Görüşmede Masadaki Sözde Kürdistan Bayrağı Tepki Çekti!

featured

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Neçirvan Barzani arasında gerçekleştirilen görüşmede masada Türk ve Irak bayraklarının yanında sözde “Kürdistan” bayrağı da yer aldı. Bu görüntüler tepkilere neden olurken  hem Çavuşoğlu hem de AA tarafından paylaşılan karelerde bayrağın ya çekim sırasında kaldırıldığı ya da sansürlendiği dikkatlerden kaçmadı.

SÖZDE KÜRDİSTAN BAYRAĞI MASADA YER ALDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile sabah kahvaltısında bir araya gelerek heyeti konuk etti.

Twitter hesabından açıklama yapan Çavuşoğlu, “IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyeti konuk ettik. PKK ile ortak mücadele başta olmak üzere ilişkilerimizi ele aldık” açıklamasında bulundu.

Barzani, Çavuşoğlu’nun ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edildi.

Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmeye dair Twitter hesabından fotoğraf paylaştı. Servis edilen masada Türk bayrağı ve Irak bayraklarının olduğu görülüyordu. Ancak görüşme sırasından masada sözde “Kürdistan” bayrağının da olduğu görüldü. Çavuşoğlu’nun servis ettiği fotoğrafın çekimi sırasında sözde “Kürdistan” bayrağının kaldırıldığı anlaşıldı. Anadolu Ajansı’nın (AA) servis ettiği fotoğraflarda da “Kürdistan” bayrağı yer almıyordu.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NUN O PAYLAŞIMI

ANKARA’DA ‘KÜRDİSTAN OFİSİ AÇACAĞIZ’

IKBY Dış ilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Neçirvan Barzani başkanlığındaki heyetin Ankara temaslarında ikili konular, güvenlik ve ekonomik konuların ele alındığını açıkladı.

Rudaw’ın aktardığına göre Sefin Dizeyi, görüşmelerde “Kürdistan Hükümeti” temsilciliğinin Ankara’da açılmasının da gündeme geldiğini ileri sürdü.

“Kürdistan Hükümeti olarak Ankara’da temsilcilik açma konusunu Türkiye ile daha önce müzakere ettiklerini” belirten Dizeyi, “Bu konuda prensipte vardığımiz bir konsensüs var, temsilcilik açma konusuda önümüzde diplomatik veya siyasi herhangi bir engel yok, sadece tamamlanması gereken bazı teknik konular var, diyebilirim ki temsilcilik açılması konusunda halihazırda sadece bir takım teknik meseleler kaldı. Onları da yakın zamanda çözeceğimizi ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çavuşoğle Ve Barzani Arasındaki Görüşmede Masadaki Sözde Kürdistan Bayrağı Tepki Çekti!