Çavuşoğlu: 16 Nisan’dan Sonra AB’ye Son Önerimizi Sunacağız

featured

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “16 Nisan’dan sonra AB’ye son önerimizi sunacağız.”dedi

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu, “16 Nisan’dan sonra AB’ye son  önerimizi sunacağız. Ondan sonraki süreci nasıl sürdüreceğimizi değerlendirip  aldığımız kararları sizlerle paylaşacağız. AB ile vize sorununu çözmek istiyoruz.  Bu vize serbestisini de almamız lazım. En son imzaladığımız göç anlaşmasının bir  parçasıdır” dedi.

“Kıbrıs sorunu için samimi çaba sarf ediyoruz”

‘Kıbrıs sorununu çözmek için samimi  çaba sarf ediyoruz” diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ” ama özellikle seçim atmosferinde Rum tarafında samimi bir çaba  görmüyoruz. Rum tarafının özellikle Kıbrıs etrafındaki doğal gaz ve petrol  rezervleri konusunda tek taraflı attığı adımları doğru bulmuyoruz. Bu konuda  uyarılarımıza rağmen maalesef geri adım olmadığı için şimdi Türkiye olarak da  bazı adımları atacağız” dedi.

Şimşek Rusya’ya Gidecek

Başbakan  Yardımcısı Mehmet Şimşek’in haftaya Rusya’ya gideceğini açıklayan Çavuşoğlu “Önümüzdeki hafta Başbakan  Yardımcısı Mehmet Şimşek’in başkanlığında bir heyet Moskova’ya gidecek. Rus  muhataplarımızla oturup konuşacağız, tüm engelleri kaldırmak için inşallah bir  mutabakatı sağlarız” şeklinde konuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çavuşoğlu: 16 Nisan’dan Sonra AB’ye Son Önerimizi Sunacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.