Celal Şengör’e Yapay Zekayla İlahi Söyletildi

Celal Şengör'e Yapay Zekayla İlahi Söyletildi

Yapay zeka teknolojisiyle Prof. Dr. Celal Şengör’ün ilahi ve dengbej söylediği gibi montajlanan videolar sosyal medyada büyük ilgi gördü. Ancak Şengör bu videolardan hiç memnun değil. Gazeteci Fatih Altaylı’ya konuşan ünlü yerbilimci, bu videoları yapanları “ahlaksız” ve “rezil” olarak nitelendirdi ve hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, yapay zeka uygulamaları kullanılarak Şengör’ün sesi ve görüntüleri değiştirilerek ilahi ve dengbej söylediği izlenimi veriliyor. Bu videolar binlerce kez izlenip yorumlandı.

Şengör ise bu videoların kendisine hakaret ettiğini düşünüyor. Altaylı’nın aktardığına göre Şengör, “Böyle bir ahlaksızlık olabilir mi? Birine söylemediği ve hatta inanmadığı bir şeyi kendisine böyle bir yöntemle söyletmenin büyük bir terbiyesizlik, büyük bir ahlaksızlık, büyük bir rezillik olduğu” görüşünde.

Prof. Dr. Celal Şengör, “Biri aynısını yapıp Diyanet İşleri başkanına ya da bir siyasetçiye dine sövdürse hoşlarına gider mi de bunu yapabiliyorlar. Burada önemli olan din de değil. Hangi konuda yapılırsa yapılsın, birine söylemediği bir şeyi teknoloji kullanarak söyletmek ahlaksızlıktır” dedi.

Altaylı, Şengör’ün sahte videoları hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunmaya ve dava açmaya hazırlandığını da duyurdu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Celal Şengör’e Yapay Zekayla İlahi Söyletildi