Cemal Enginyurt: Cumhurbaşkanı Sembolik Olmalı

featured

MHP’den ihraç edilen Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Başkanlık sisteminde milletvekilliğinin hiçbir önemi kalmadı. Cumhurbaşkanı sembolik olmalı, Cumhurbaşkanının yetkileri alınmalı” dedi.

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Başkanlık sisteminde milletvekilliğinin hiçbir önemi kalmadı. Parlamentonun bir önemi kalmadı. Cumhurbaşkanı sembolik olmalı, Cumhurbaşkanının yetkileri alınmalı. Sembolik bir Cumhurbaşkanı haline getirilmeli. Parlamenter sistem güçlendirilmeli. Başkanlık sistemi güçlendirilmeli.” ifadelerini kullandı.

Cemal Enginyurt, şu ifadeleri kullandı:

“Buradan ne anlaşılıyor? Başkanlık sisteminde milletvekilliğinin hiçbir önemi kalmadı. Parlamentonun bir önemi kalmadı. İtibar görmüyor. Bakanlar telefona çıkmıyor. Bürokratlar telefona çıkmıyor. Daire başkanları milletvekillerinin söylediklerini ciddiye almıyor. Ama hesabı milletvekili veriyor. Seçim bölgesinde halkla karşı karşıya gelen milletvekili. Örneğin Ordu’ya şehir hastanesi yapılması gerekiyor. Hâlâ en ufak bir yapılan hizmet, temel atma, ihale yok.

Parlamenter sistem güçlendirilmiş bir başkanlık olmalı, Cumhurbaşkanı sembolik olmalı, Cumhurbaşkanının yetkileri alınmalı. Sembolik bir Cumhurbaşkanı haline getirilmeli. Parlamenter sistem güçlendirilmeli. Başkanlık sistemi güçlendirilmeli.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cemal Enginyurt: Cumhurbaşkanı Sembolik Olmalı