Cengiz Aytmatov Forumu Türkiye ve Azerbaycan’da Yapılacak

Cengiz Aytmatov Forumu Türkiye ve Azerbaycan’da Yapılacak

Kırgız edebiyatının dünyaya armağan ettiği büyük yazar Cengiz Aytmatov’un kurduğu Uluslararası Issık Göl Forumu, Türkiye ve Azerbaycan’da düzenlenecek. Forum Heyeti tarafından yapılan açıklamaya göre, forum Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde “Doğu ile Batı Arasında Anadolu Kültür Projeleri” çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Forumun, Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kurumları ve yurtdışı temsilcilikleri, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Cengiz Aytmatov Uluslararası Issık Göl Derneği ve Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde yapılacağı belirtildi. Forumun destekçileri arasında Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TÜRKSOY da yer alıyor.

Forumda “Türk Dünyasında Ortak Değerler Üzerinden Milli Eğitim, Bölgesel Ekonomi ve Kültür İşbirliği ile Turizm ve Çevre Sorunlarına Çözüm Arayışları, Küresel Sistemde Gelecek Tasavvuru” gibi konular ele alınacak. Forumun açılışı 12 Aralık 2023’te Ankara’da yapılacak. Bu tarih aynı zamanda Cengiz Aytmatov’un doğum günü. Forumun oturumları ise 8-9 Haziran 2024’te Bakü’de gerçekleştirilecek. Bu tarihler de Cengiz Aytmatov’un vefat gününe denk geliyor.

Proje koordinatörü Ömer Erdoğan, forumun altı aylık bir süreç içinde iki ülkede çok uluslu ve çok oturumlu olarak icra edileceğini söyledi. Erdoğan, “Bakanlar düzeyinde ve yabancı temsilcilikler katılımıyla icra edeceğimiz oturum ‘İnsan için zor olan her gün insan kalmaktır’ mottosuyla sunulacak” dedi. Erdoğan, forumun kapanış programının devlet başkanları düzeyinde gerçekleştirilmesinin projelendirildiğini de belirtti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cengiz Aytmatov Forumu Türkiye ve Azerbaycan’da Yapılacak