CHP, İstanbul Sözleşmesi için Danıştay’a Başvurdu

featured

CHP, İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kararının iptali için Danıştay’a başvurdu.

Chp Milletvekili Özgür Özel açıklamalarda bulundu. Özel “Bize, ‘Bu AK Parti hiç mi iyi bir iş yapmadı?’ deseniz, ‘bir tane söyle’ derseniz; İstanbul Sözleşmesi’ni söylerdik. 19 yıllık icraatlarında yaptıkları en iyi işten geri dönüyorlar” açıklamasında bulundu.

Özel ”Üç ana talebimiz var. Bir tanesi, usul yönünden bu kararın yok olduğunu düşünüyoruz, iddia ediyoruz ve Danıştay’dan bu ‘yokluğun’ tespitini istiyoruz. İkincisi, yapılan işlemin tamamen Anayasaya aykırı olduğunu tüm yönleriyle delillendiriyor ve bu Anayasaya aykırılık yönünden, Danıştay eğer bu işlemi yok saymazsa, Anayasaya aykırılık yönünden iptal etmesini istiyoruz” sözlerini söyledi.

Özel ”Danıştay’ın çok değerli üyeleri, mensupları yürütmeyi durdurma kararını vererek hem bütün dünyaya hem de Türkiye’ye bu iklimin değişmediğini, Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin iradesinin İstanbul Sözleşmesi’nin arkasında olduğunu, kadına karşı şiddet uygulayanların kadın cinayetlerine yeltenenlerin aynı ciddiyeti, aynı kararlılığı karşılarında görmelerini sağlayabilir. Bunu bekliyoruz. Bu yürütmeyi durdurma talebimizi Danıştay’ın öncelikle ele alacağını ve bizim lehimize değil, kadınların lehine ve Türkiye’nin lehine sonuçlandıracağını ümit ediyoruz.’ dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiğine ilişkin kararın yayınlandığı günden itibaren neredeyse her gün en az bir kadın arkadaşımızın yaşam hakkı elinden alınıyor. Onun dışında; şiddete uğrayan, cinsel tacize, istismara uğrayan kadınlarımız, çocuklarımız karakollara gittiğinde, ‘İstanbul Sözleşmesi’nden çekildik, size artık biz bakmıyoruz, gidin hakkınızı mahkemelerde arayın’ diyorlar. Bunlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin, tüm yurttaşlarımız açısından, insan hakları açısından, yaşam hakkı açısından çok büyük ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır. Bu nedenle, yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararın bir an önce verilmesi mutlak zorunluluktur.”  açıklamasında bulundu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP, İstanbul Sözleşmesi için Danıştay’a Başvurdu