CHP İzmir İl Kongresi’nde Blok Liste Arbedesi

CHP İzmir İl Kongresi’nde Blok Liste Arbedesi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. İzmir İl Kongresi, Gaziemir Fuar İzmir’de gerçekleştirildi. Kongrede 617 delegenin oyuyla yeni il başkanı seçilecekti. Ancak kongre, blok liste tartışması nedeniyle büyük bir gerginliğe sahne oldu.

Kongrede mevcut il başkanı Şenol Aslanoğlu ile CHP Konak eski ilçe başkanı Mehmet Şakir Başak yarıştı. Aytekin Tunus ise kongrede Başak lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcıları Devrim Barış Çelik, Ahmet Akın, Özgür Özel ve Aylin Nazlıaka, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Memleket Partisi’nin il başkanları da katıldı.

Kongrede divana 152 il delegesi tarafından blok liste önergesi sunuldu. Bu önergeye karşı çıkan CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Çiğli eski ilçe başkanı Mert Özcan ve bazı delegeler sahneye çıkarak itiraz etti. Divan başkanı Zeynel Emre ise sahneye çıkanları uyardı ve aşağıya inmelerini istedi.

Bu sırada salonda tansiyon yükseldi. Blok liste isteyen bir grup delege, Tunç Soyer, Şenol Aslanoğlu ve eşi Duygu Aslanoğlu’na tepki gösterdi. Kalabalık, barikatları aşarak Soyer ve Aslanoğlu çiftine doğru yöneldi. Güvenlik güçleri müdahale ederken, divan başkanı kongreye 20 dakika ara verdiğini duyurdu. Soyer ve Aslanoğlu çifti ise polis korumasında salondan çıkarıldı.

Olaylar sırasında birçok partili de birbirine girdi ve yumruklaşmalar yaşandı. Kongre salonunda büyük bir karmaşa hakim oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel ise konuşma yapmak istediği sırada gençler tarafından yuhalandı. Özel, “Beni Süleyman Soylu susturamadı, siz mi susturacaksınız?” diyerek tepki gösterdi.

CHP’nin İzmir İl Kongresi’nde yaşanan olaylar, parti içindeki çatlakları da ortaya koydu. CHP’nin kurultay sürecinde yeni genel başkanını seçecek 1370 delege de il kongreleriyle belirlenecek. CHP’de Ankara il kongresinin 24 Eylül’de, İstanbul il kongresinin ise 8 Ekim’de yapılması planlanıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP İzmir İl Kongresi’nde Blok Liste Arbedesi