CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Hapis ve Siyasi Yasak İstemi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Hapis ve Siyasi Yasak İstemi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlığı kalktıktan sonra ilk kez yargılanacak. Kılıçdaroğlu hakkında, 2014 yılında yaptığı bir konuşmada “kamu görevlisine alenen hakaret” ettiği iddiasıyla dava açıldı. Davada, CHP liderine 1 yıl 2 ay ile 2 yıl 4 ay arasında hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor.

Cumhuriyet gazetesinden Barış Terkoğlu’nun haberine göre, Kılıçdaroğlu’na 11 Eylül’de “Sanık: Kemal Kılıçdaroğlu” yazan bir tebligat gönderildi. Tebligatta, yargılamanın 7 Mart 2024’te İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayacağı bildirildi.

Davanın konusu, Kılıçdaroğlu’nun 26 Kasım 2014’te Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen CHP İstanbul bölge toplantısında yaptığı konuşma. Kılıçdaroğlu, bu konuşmada, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına değinerek, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i eleştirmiş ve “Ne zamandan beri TBMM hırsızların hamisi konumuna geldi Sayın Cemil Çiçek, bunu bir açıklar mısın?” demişti.

Bu sözler üzerine eski Bakan Erdoğan Bayraktar, Kılıçdaroğlu’ndan şikayetçi olmuş ve “kamu görevlisine alenen hakaret” suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun o dönem milletvekili dokunulmazlığı olduğu için dava açılamamıştı.

Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olmuş ancak seçimi kaybetmişti. Bu nedenle milletvekili olmayan Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığı da kalmamıştı. Böylece bekleyen çok sayıda fezleke arasından ilk dava açılma aşamasına gelmiş oldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Hapis ve Siyasi Yasak İstemi