CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan Abdullah Gül Açıklaması

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’de yüzde 30’luk bir kitlenin koşulsuz Erdoğan’ı desteklediği kanısında olmadığını belirterek “Ekonomide yaşanan kırılmalar buradan kopmaları doğal olarak büyütecektir” dedi. Abdullah Gül’ün aday olacağı iddialarına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Sayın Abdullah Gül bizim siyaset dünyamızın önemli aktörlerinden birisidir, kabul etmek gerekir. Ortada bir aday yok, bir adaylık yok, bir talep yok. Millet İttifakı’nın liderleri ile oturup konuşmadan benim tek başıma oturup karar almam o zaman kurduğumuz ittifaka ihanet olur” dedi.

Bir röportajında “Abdullah Gül’den bu AK Partililer çok korkuyorlar” demeci verdiği hatırlatılan Kılıçdaroğlu, “CHP’nin adayı Abdullah Gül mü olacak? Gül ile görüşme yapıyor musunuz?” sorusu üzerine şunları kaydetti:

“Sayın Gül en son kız kardeşimin vefatı dolayısıyla aradı, başsağlığı diledi. Ondan önce de ben bir konu dolayısıyla telefonla görüştüm. Ondan önce de yüz yüze de görüştük. Yani Sayın Abdullah Gül bizim siyaset dünyamızın önemli aktörlerinden birisidir, kabul etmek gerekir. Demokrasiye bağlılığını değişik ortamlarda vurgulamıştır. Bunu da saygıyla karşılarım ama cumhurbaşkanlığı adaylığı için bana böyle bir soru sorulduğu için, ya niye bu soru soruluyor yani. Özellikle AK Parti kanadı Abdullah Gül ismini bir türlü içine sindiremiyorlar ve sindiremeyebilirler yani. Niye korkuyorlar diye bu soruyu da sordum. Bu hemen ‘efendim, siz koşulsuz işte bilmem ne falan filan işte, CHP’nin adayı vesaire falan filan’ bir kısır bir gereksiz bir lüzumsuz tartışma başladı. Ortada bir aday yok, bir adaylık yok, bir talep yok, bir şey yok. Yani biz bir Millet İttifakı’yız. Millet İttifakı’nın aktörleri ile yani liderleri ile oturup konuşmadan benim tek başıma oturup karar almam o zaman kurduğumuz ittifaka ihanet olur. Yani biz böyle bir söylem üzerinden bütün ittifakı darmadağın edip, efendim onları tamamen dışlayıp, ben bildiğimi okurum derseniz, bu demokrasi kültürüne de zarar verir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan Abdullah Gül Açıklaması