CHP, Manisa Saruhanlı ve Balıkesir İvrindi’de Aday Listelerini Zamanında Teslim Edemedi

CHP, Manisa Saruhanlı ve Balıkesir İvrindi'de Aday Listelerini Zamanında Teslim Edemedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart’taki yerel seçimlerde, aday listelerini zamanında teslim edememesi nedeniyle Manisa’nın Saruhanlı ilçesi ve Balıkesir’in İvrindi ilçesinde belediye başkan adayı çıkaramadı. Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği süre dün saat 17.00’de sona erdi. Bu sürenin dolmasına rağmen, Saruhanlı ve İvrindi’deki CHP aday listeleri belirlenen zamanda teslim edilemedi.

Özellikle Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde, süresi geç teslim edilen liste nedeniyle bir toplantı düzenlendi ve CHP’nin listesi kabul edilmedi. Mevcut belediye başkanı Zeki Bilgin’in de dahil olduğu liste, belirlenen son teslim saatinden 8 dakika geç teslim edildi. Karara itiraz edilebileceği ifade edildi.

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde ise, durum daha da karmaşık bir hal aldı. İvrindi Belediye Başkan adayı Ali Kundakçı, partisinin İlçe Başkanı Ayhan Arslanbey’in listeyi teslim etmemesi nedeniyle sosyal medyadan tepki gösterdi. Kundakçı, saatlerce İlçe Başkanlığında beklediğini, ancak Arslanbey’in dosyaları teslim etmek için gelmediğini açıkladı.

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, aday listelerinin teslimatının ilçe başkanlarının sorumluluğunda olduğunu belirtti. Köybaşı, İvrindi İlçe Başkanı’nın hem müracaatı yapmadığını hem de partiden ayrıldığını ifade etti. İvrindi’de başka bir adayı destekleme ihtimali üzerine görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Köybaşı, bu durumun birkaç gün içinde netleşeceğini belirtti ve İvrindi İlçe yönetimini değiştireceklerini söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP, Manisa Saruhanlı ve Balıkesir İvrindi’de Aday Listelerini Zamanında Teslim Edemedi