CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak: “Her Türlü Darbeye Karşıyız”

featured

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “CHP olarak askeri ve sivil her türlü darbeye karşıyız.” açıklamasında bulundu.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un ‘Menderes erken seçim deseydi, darbe olmazdı’ ifadelerini değerlendirmesi istenen Öztrak, “CHP olarak askeri ve sivil her türlü darbeye karşıyız. Bunun imasını dahi kabul etmemiz mümkün değildir. 21. Yüzyıldayız.” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’de görev alan başörtülü kadınlar için “vitrin mankeni” ifadesini kullanmasına karşı, “Bu zihniyet, 2021 yılında reform yapacağını söylüyor. Bu kafayla yapılacak reforma da uygulamaya da kimse inanmaz. Bu dışlayıcı dilin sahipleri, kadın cinayetlerini engellemek için tedbir alır mı? Bir bir kez daha söyleyelim; kendinize gelin, ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun, barbarlık yapmayın. Hiçbir kadın vitrin süsü değildir. Kadın, erkek eşittir. Milletimiz ilk sandıkta size yerinizi gösterecek, bu vitrini değiştirecek.” değerlendirmesinde bulundu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak: “Her Türlü Darbeye Karşıyız”