CHP ve DEM Parti Arasında “Kent Uzlaşısı” Protokolü İmzalandı

CHP ve DEM Parti Arasında

CHP İstanbul İl Başkanlığı ile DEM Parti İstanbul İl Başkanlığı arasında, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik “Kent Uzlaşısı” adı altında bir protokol imzalandı. Protokol, iki partinin bazı ilçelerde ortak hareket etmesini ve meclis üye listelerini paylaşmasını içeriyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığı ve DEM Parti İstanbul İl Başkanlığı, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde “Kent Uzlaşısı” esasları üzerinde anlaşmaya vardı. İmzalanan protokole göre, CHP ve DEM Parti, İstanbul genelinde ve özellikle Esenyurt ilçesinde iş birliği yapacaklar. Bu iş birliğinin temel amacı, “22 yıllık AKP-MHP hükümetlerinin yol açtığı sosyal yıkım, yolsuzluk ve ekonomik sorunlara karşı toplumsal uzlaşı sağlamak” olarak açıklandı.

İmzalanan 22 maddelik temel ilkeler içinde, CHP ve DEM Parti’nin İstanbul genelinde ve Esenyurt ilçesindeki seçim stratejileri belirlendi. Öne çıkan maddelerden biri, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesi ve DEM Parti’nin Esenyurt ilçesindeki adayın Ahmet Özer olması oldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP ve DEM Parti Arasında “Kent Uzlaşısı” Protokolü İmzalandı