‘CHP ve İYİ Parti Arasındaki Görüşme İttifak Değil, Yeni Yönetimin Bir Parçası’

'CHP ve İYİ Parti Arasındaki Görüşme İttifak Değil, Yeni Yönetimin Bir Parçası'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yapacağı görüşmenin mahiyeti hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bulut, bu görüşmenin bir ittifak veya iş birliği görüşmesi olarak algılanmaması gerektiğini belirterek, “Bu görüşme nereye evrilir; o biraz daha genel başkanların toplantı sonrası yapacağı açıklamaya bağlı” ifadelerini kullandı.

Bulut, Ankara’da CHP muhabirleri ile yaptığı kahvaltıda, Özel’in Akşener’i ziyaret edeceğini duyurdu. “Sonrasındaki açıklamaya bağlı” diyen Bulut, bu görüşmenin yeni yönetimle ilgili olduğunu ve bir ittifak veya iş birliği anlamına gelmediğini vurguladı.

Zorlamayla oluşacak bir iş birliğinin doğru olmadığını dile getiren Bulut, “Meral Hanım’ın ziyareti de böyle bir takvim üzerine değil” dedi. Bulut, resmi bir ittifakın şu an mümkün olmadığını, ancak Türkiye’nin böyle bir şeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. “Hiçbir belediye başkanı böyle bir iş birliğine ‘hayır’ demez” diyerek, belediye başkanlarının toplumun geneline yayılmak ve birlikte olabilmek amacını taşıdığını belirtti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
‘CHP ve İYİ Parti Arasındaki Görüşme İttifak Değil, Yeni Yönetimin Bir Parçası’