CHP’de Artvin ve Çukurova Belediye Başkanları Partiden Ayrıldı

CHP'de Artvin ve Çukurova Belediye Başkanları Partiden Ayrıldı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yaşanan son istifalar siyasi gündemde büyük yankı uyandırdı. Parti, 31 Mart yerel seçimleri için aday belirleme sürecinde iken, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin partiden ayrıldı.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, partisinin kendisini yeniden aday göstermemesi üzerine partiden istifa etti. Elçin’in istifası sonrası, CHP’li belediye çalışanlarına yönelik işten çıkarma ve mobbing uyguladığı iddiaları gündeme geldi. Bu durum, CHP İl Başkanı Orhan Atan ve partililerin tepkisini çekti. Atan, belediye binası önünde düzenlediği basın açıklamasında, Elçin’in uygunsuz açıklamalarının partililik ve belediye başkanlığı kimliğiyle bağdaşmadığını ifade etti.

Öte yandan, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin geçtiğimiz aralık ayında tekrar aday gösterilmeyeceğini anladıktan sonra aday adaylığı sürecini durdurduğunu kamuoyu ile paylaşmıştı.

İstifalar durmak bilmiyor

Bir diğer istifa ise Adana’nın Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin’den geldi. Çetin, yazılı bir açıklama yaparak partiden ayrıldığını duyurdu. Açıklamasında, CHP’nin mevcut yönetiminin kendi iç iktidarlarını korumaya yönelik taktikler geliştirdiğini, Atatürk ilkeleri ve sosyal demokrasinin evrensel kurallarının göz ardı edildiğini ifade etti. Çetin, bu süreçten duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Bu hikaye burada bitmez.” ifadelerini kullandı.

Son olarak, CHP eski Genel Sekreteri ve İstanbul eski Milletvekili Gürsel Tekin de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla partiden istifa ettiğini açıkladı. Bu istifalar, CHP’nin yerel seçimler öncesi içinde bulunduğu durumu ve parti içi tartışmaları gözler önüne seriyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’de Artvin ve Çukurova Belediye Başkanları Partiden Ayrıldı