CHP’li Ali Mahir Başarır’dan Seçmen Hakkında Skandal Sözler

CHP’li Ali Mahir Başarır’dan Seçmen Hakkında Skandal Sözler

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, partisinden ayrılarak yeni parti kuran veya kurmayı planlayan oluşumların başarısız olduğunu savundu. Başarır, “DSP dışında başarı örneği yok, YTP’de, Sarıgül’ün, İnce’nin hareketinde yok. Bu anlamda CHP güçlü bir parti. Taban, benim ailem için de geçerli, ne olursa olsun CHP’ye kızsa da tepki verse de gider oyunu verir, öyle bir tabanı var CHP’nin. Yeni bir partinin kurulması o yüzden çözüm değil” dedi.

Halk TV yayınına katılan CHP’li Ali Mahir Başarır, 8 Haziran 2023’te yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde istediği sonucu alamayan partisinin durumunu ve yeni parti tartışmalarını değerlendirdi. Başarır, geçmişteki örnekleri hatırlatarak, DSP dışında parti kurulmanın başarılı sonuçlar vermediğini belirtti. Başarır, “DSP de de Ecevit vardı. 99’da baraj altında kaldık, büyük üzüntü yarattı, Deniz Bey istifa etti. Ama toplumda şöyle bir rahatlık vardı: Partimizin genel başkanı, bir sol partinin lideri Bülent Ecevit, birinci parti olmuştu ve başbakandı. Evet biz kaybettik ama farklı bir sol parti… Bize oy veren seçmenin büyük çoğunluğu DSP’ye oy vermişti.” dedi.

Ali Mahir Başarır, bugün ise durumun çok farklı olduğunu vurgulayarak, “Bugün, gelecek 5 yılı da sayarsak 26 yıl AKP kazandı. Bu kadar travmatik bir üzüntü… Özür dilememizin sebebi de bu zaten. İnsanlar bunu kabullenemedi ve üzüldü.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sonrasında istifalarını sunan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin yerine yeni isimleri atadığını ve parti örgütlerini kendisine bağladığını hatırlatan Başarır, bu kararı desteklediğini söyledi. Başarır, “Bu anlamda CHP güçlü bir parti. Tabanının benim ailem için de geçerli ne olursa olsun CHP’ye kızsa da tepki verse de gider oyunu verir, öyle bir tabanı var CHP’nin.” dedi.

Başarır, genel başkan dahil partide topyekün değişim mesajları veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun genel başkan adaylığı konusundaki tutumunu ise kongre sürecinde oluşacak yeni delege tablosuna göre netleştireceğini belirtti. Başarır, “Tabii ki bu konuda çalışma yapan, çalışma yapmayı düşünen arkadaşlarımız olduğun zaman zaman duyduk, daha önce de duyduk. Şu an parti içinde öyle bir çalışma yok.” diye konuştu.

Ali Mahir Başarır geçtiğimiz günlerde Akbelen’de vatandaşa parmak sallaması ve tehditte bulunmasıyla gündeme gelmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Ali Mahir Başarır’dan Seçmen Hakkında Skandal Sözler