CHP’li Engin Altay: “Böyle Devlet Olmaz Olsun”

featured

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’deki basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sayıştay raporlarıyla ilgili konuşan Engin Altay, “Sayıştay raporları da kuşa çevrilmişti, şimdi sineğe çevrilecek. TBMM, usulsüzlükleri örtme yeri değildir” dedi. Altay konuşmasının devamında, koronavirüsle mücadele eden sağlık çalışanlarının zor durumda olduklarını söyledi.

Altay, “Bir ambulans şoförünün aylık performans ücreti, 7 lira 24 kuruş. Bir doktorun performans ücreti 120 lira. Bir ayda bir doktora 120 lira ver ama Saray yakınındaki herkesin üç maaşı olsun. Bu Allah’tan korkmamak, kuldan utanmamaktır. Ben AK Partili milletvekillerine de çağrıda bulunuyorum: Ambulans şoförüne 7 lira 24 kuruş +veren devlet olmaz olsun. Doktora 120 lira veren devlet olmaz olsun. TBMM, bu duruma seyirci kalırsa kuruluş amacını inkar etmiş olur” dedi.

Altay’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Esnafın Takipçisiyiz

Türkiye’nin gündemi yoğun ve sıcak. TBMM’nin artık milletin gündemine dönebilse. Dün Sayın Genel Başkanımız grup toplantısında esnafın yaşadığı sorunları anlattı. COVİD belasının sirayet etmesiyle birlikte esnafımızın yaşadığı sorunların giderilmesi için yapılması gereken işleri madde madde sıraladık. CHP, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra esnafımızın takipçisi olmaya devam edecek.

Sayıştay Raporları Sineğe Çevrilecek

Son günlerde Sayıştay raporları gündemimizde. Genel Uygunluk Bildirim Raporu. Raporlarda; devletin çok sayıda eksiği var, usulsüzlük var, suç unsuru var. Sayıştay, her ne kadar kuşa çevrilse de denetçileri bir rapor hazırlar. Bu rapora karşı iki hamle var. Birincisi Plan Bütçe Komisyonu’nda torba kanun görüşülüyor. Bütçe yapılırken fonksiyonel sınırlandırma kalkıyor. Üyeler, artık detay göremeyecek. Sayıştay raporları da kuşa çevrilmişti, şimdi sineğe çevrilecek. TBMM, usulsüzlükleri örtme yeri değildir.

RTÜK’ün Yaptığı Hadsizliktir

Bugünlerde RTÜK tweet atıyor. RTÜK, ‘Sayıştay raporlarını haberlerde kullanamazsın’ diyor. Niye? Bu bilgileri ahali duymasın. RTÜK Başkanı’na sesleniyorum: Bu yaptığın hadsizliktir. Bunları halk bilecek. Bilmesin demek kirli çamaşırları gizlemektir. RTÜK’ün böyle bir görevi yoktur. Biz CHP olarak Türkiye’nin soyulmasına, milletin ezilmesine müsaade etmeyeceğiz. Tüm demokratik haklarımızı kullanarak aziz milletimizin bilgisine ulaştıracağız. Saray ve RTÜK’ü uyarmak istiyoruz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Engin Altay: “Böyle Devlet Olmaz Olsun”