CHP’li Özel’den MHP’lilere çağrı: Hesapları askıya alın da görelim

featured

CHP’li Özgür Özel, sosyal medya hesaplarını kullanmayacaklarını söyleyen MHP’lilere “Ama hiçbirinin askıya aldığı yok. Twitter’ı okuyorlar da şimdilik yazmıyorlar. Ne kadar dayanırlarsa. Sözünüzün eriyseniz askıya alın da görelim,” diye seslendi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, hem Türkiye siyaseti açısından hem parlamento tarihi açısından kara günlerin yaşanacağını belirtti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) Halk TV ve Tele 1’e programlarında kanuna aykırı ifadelerin kullanılması dolayısıyla 5 gün geçici yayın durdurma cezası verildiğini anımsatan Özel, “2020 yılında düşünce özgürlüğünün, basın özgürlüğünün Cumhur İttifakı tarafından ayaklar altına alınıp çiğnendiği bir dönemdeyiz. RTÜK’te AK Parti ve MHP kontenjanlarından seçilmiş üyelerin oylarıyla muhalif televizyonlara öyle iki ceza verdiler ki bu maddeden bir daha ceza verdiklerinde lisans iptali yapacaklar. Recep Tayyip Erdoğan, Halk TV’den korkmaktadır. Recep Tayyip Erdoğan, Halk TV’yi kapatmak için düğmeye basmıştır.” diye konuştu.

“BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i bu karardan dolayı eleştiren Özel, “Halk TV’nin, Tele 1’in kapatılmaya kalkılması demek, halkın haber alma hakkının ve muhalif medyanın iktidar eliyle susturulması demektir. Buna izin vermeyiz. Buna kalkışmayın. Bardağı taşıran son damla olacak.” sözlerini sarf etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak’ın yeni doğan çocuğu ile ilgili sosyal medyadan yapılan paylaşımlara işaret eden Özel, “Bir aileye yapılan saldırıyı asla tasvip etmedik, en sert şekilde eleştirdik, eleştirmeye de devam ediyoruz. Ancak kızına, torununa yapılan bu haksız saldırıya karşı siyasi partilerin, toplumun tamamının gösterdiği bu dayanışmaya teşekkür etmek ve bundan memnuniyet duymak yerine, insanların kendilerini ifade edebildikleri ya da doğru, sağlıklı haber alabildikleri alanları ortadan kaldırmaya çalışmak neyin nesidir?” diye sordu.

SOSYAL MEDYA TEPKİSİ

Sosyal medyayı sansürleyecek ve firmaları Türkiye’den çekilmeye zorlayacak bir planın olduğunu ileri süren Özel, bunu asla kabul etmediklerini vurguladı.

Çalışmanın çok önceden yapıldığını savunan Özel, “Niyet belli. O yüzden yapılacak sansürleme çalışmalarını, kanuni düzenlemeleri kimse Esra Hanım’a ve çocuğuna yapılan iğrenç saldırıyla birlikte düşünüp hak vermesin. Bunların hazırlığı çoktan.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un çok sıkı olduğunu belirterek, “Zaman zaman ifade özgürlüğünü kısıtlarken de bunlara sokarak mahkemeler birtakım kararlar alıyorlar. Bunun üstüne daha yasal düzenleme yapacak bir şey yok,” şeklinde konuştu.

MHP’LİLERE ÇAĞRI

Özgür Özel, otoriter liderlerin sosyal medyayla kavga ettiğini söyleyerek, “Öyle bir düzenleme getirecekler ki Twitter, Whatsapp Türkiye’den çekilmek zorunda kalsın. Çünkü bu şirketlerin kuralları var. ‘Yasalarla karşı karşıya gelmeyiz, uyamayacağımız yasa varsa oradan çekiliriz’ diyor. Gelecek seçimlere, Twitter’sız, Whatsapp’sız, Facebook’suz, Halk TV’siz, Tele 1’siz bir iklimde girmek isteyen Recep Tayyip Erdoğan’ın işidir bu.” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Özel’den MHP’lilere çağrı: Hesapları askıya alın da görelim