CHP’li Öztrak’tan Erdoğan’a Tepki

featured

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Devlet geleneğimizde hiç görmediğimiz ucubelikleri bu rejimde görmeye başladık. Devlette liyakat bitti, saraya sadakat başladı.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Samsun’da basın açıklaması düzenledi. Öztrak, “Ucube tek adam vesayet rejimi elinde devlet krizi her geçen gün derinleşiyor. Devlet geleneğimizde hiç görmediğimiz ucubelikleri bu rejimde görmeye başladık. Devlette liyakat bitti, saraya sadakat başladı. Devlet memurları, AK Parti teşkilatı gibi çalışıyor. Devlet sınırı nerede bitiyor, AK Parti sınırları nerede başlıyor belli değil.” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Balkan Masası olarak bir dizi etkinliğe katılmak için Samsun’a gitti. Öztrak’ın, Samsun İl Başkanlığı ziyareti ardından düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bu ucube vesayet rejiminde devletin sınırları nerede bitiyor, AKP’nin sınırları nerede başlıyor belli değil. Birbirine karışmış vaziyette. Devleti, parti devleti haline getiren bu ucube rejimin parti militanı haline getirdiği memurlara “militan” dediği için genel başkanımız hakkında valilere dava açma talimatı veriyor. Nereden veriyor bu talimatı? AK Parti grubu kürsüsünden, AK Parti Genel Başkanı olarak ama cumhurbaşkanı yetkisine dayanarak. Böyle bir ucubelik olur mu? Kim devlet memuru, kim kendilerinin kapı kulu onu görmek istiyorlar. Dava açarsan bendensin, dava açmazsan soruşturmayı yersin. Bu mülki idareyi militanlaştırma operasyonunun dik alasıdır. Devlet keyfi talimatlarla, tehditle, şantajla yönetilmez. Devlet kadrolarını parti militanı haline getirmek bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür, ihanettir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Öztrak’tan Erdoğan’a Tepki