CHP’li vekil Orhan Sümer: “Saray’ın günlük masrafı ile uçak filosu kurulurdu”

featured

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer isyan etti. “Saray’ın günlük masrafı ile uçak filosu kurulurdu” dedi. Orman yangınları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Orhan Sümer şu açıklamayı yaptı;

Türkiye artık bu iktidarın yanlış politikaları yüzünden ağır bedeller ödemeyi hak etmiyor. İktidar yetkilileri televizyon kanallarına çıkıp Ay’a gideceklerini, planlamaların başladığını dile getiriyorlar. Bir bakıyoz kendilerini herkesden üstün gören iktidarın yangın söndürme uçağı dahi yok. Bakımına çok para gerekiyordu, kapasitesi yetersiz olduğu için THK’nın uçaklarını kullanmıyoruz söylemleri liyakatsizliğin en net göstergesidir.

Tek adam rejimine geçildikten sonra ekonomik verilerin ne kadar kötü gittiğini hep birlikte tecrübe ettik. Bugün Sarayın günllük masrafı 11 Milyon Lira. THK uçaklarının bakımı için 4 Milyon Lira gerekiyor açıklaması yapılıyor. Sadece sarayın masrafları kısılsa bırakın bakımı Yangın söndürmede kullanılacak uçak filosu kurulabilirdi. Bugün gereken müdahale zamanında gerçekleşmiş olabiliridi” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li vekil Orhan Sümer: “Saray’ın günlük masrafı ile uçak filosu kurulurdu”