CHP’nin Hatay Belediyesi için Lütfü Savaş’la Devam Kararı

CHP'nin Hatay Belediyesi için Lütfü Savaş'la Devam Kararı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için önemli bir karar aldı. Parti, daha önce gündemde olan aday değişikliği fikrinden vazgeçerek, Lütfü Savaş’ın adaylığının devam edeceğini duyurdu.

CHP’nin yazılı açıklamasına göre, bu karar, geniş kapsamlı bir değerlendirme sürecinin sonucu olarak alındı. Parti, “il örgütü, ilçe örgütleri ve ilçe belediye başkan adaylarının talep ve mutabakatları” göz önünde bulundurularak Lütfü Savaş’ın adaylığının sürdürülmesine karar verdi. Açıklamada, bu kararın parti içi birliktelik ve uyumun bir göstergesi olarak nitelendirildi.

Özgür Özel’in Açıklaması

CHP lideri Özgür Özel, bu kararın arka planını açıklarken, Hatay ile ilgili yapılan son anketlerin etkili olduğunu belirtti. Özel, “Lütfü Bey’in desteği ve onayıyla alternatif bir strateji geliştirdiğimizde Hatay seçimini kazanacağımızı gösteriyor. Ancak Hatay’ın sesini duymaz ve bu şekilde davranmazsak sıkıntıya girebiliriz. Bu yüzden Lütfü Bey’le anketi değerlendirerek, diğer partilerle de görüş alışverişinde bulunmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’nin Hatay Belediyesi için Lütfü Savaş’la Devam Kararı